Autor:

Jablečná roláda s tvarohem

Střední
Těsto:
Vejce
5 -
6 ks
Olej 1 lžíce
Cukr krupice 6 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Kakao 2 lžíce
Pečící papír  
Tvarohová směs:
Měkký tvaroh 250 g
Cukr krupice 3 lžíce
Puding 1 lžíce
Jablečná směs:
Jablka 700 g
Puding 2 lžíce
Cukr krupice
- dle kyselosti jablek
 
Jablečná roláda s tvarohem

Postup přípravy:

Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.79 30 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Jablečná roláda s tvarohem

Komentáře

  1. Hanka   26.09.2016 | 16:50 | reagovat |

    Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.

  2. Andrea Johanovská   28.10.2014 | 20:16 | reagovat |

    Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)

  3. růžička   08.02.2014 | 19:21 | reagovat |

    jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))

  4. Kazdová   01.05.2013 | 14:25 | reagovat |

    Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.

  5. Jára   19.09.2012 | 10:21 | reagovat |

    Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.

    1. Jarka   30.10.2012 | 12:11 | reagovat |

      Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web