Autor:

Brambory "podkyslo"

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Bobkový list 3 ks
Vejce 4 ks
Pepř mletý  
Jablečný ocet 2 lžíce
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce

Postup přípravy:

Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor, nepřesolit,voda nám po uvaření zůstáva). Brambory dáme vařit.

Mezitím si připrávíme jíšku: na malé pánvi rozpustíme lžíci másla, poté za stálého míchání sypeme hladkou mouku a na mírném ohni smažíme dozlatova. Uvařené brambory nesléváme, vyndáme bobkový list a přidáme hotovou jíšku, vše ještě krátce povaříme, poté dáme z plotny a mačkadlem na brambory uděláme kaši, dochutíme octem a případně ještě solí. Podáváme s volským okem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Závitky s játrovo-mandlovou nádivkou Nejlepší vánoční recepty: Originální silvestrovské chuťovky [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Brambory "podkyslo"

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web