Brambory "podkyslo"

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor, nepřesolit,voda nám po uvaření zůstáva). Brambory dáme vařit.
2
Mezitím si připrávíme jíšku: na malé pánvi rozpustíme lžíci másla, poté za stálého míchání sypeme hladkou mouku a na mírném ohni smažíme dozlatova. Uvařené brambory nesléváme, vyndáme bobkový list a přidáme hotovou jíšku, vše ještě krátce povaříme, poté dáme z plotny a mačkadlem na brambory uděláme kaši, dochutíme octem a případně ještě solí. Podáváme s volským okem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.