Bramborová paštika

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks brambory
    • 3
      ks vejce
    • 4
      ks česnek stružky
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • majoránka
    • 200
      g uzený bůček
    • 4
      lžíce krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, studené najemno nastrouháme, přidáme uzené nakrájené na kostičky, vajíčka a ostatní ingredience. Mléka jen tolik, aby vzniklo těsto jako na bramboráky. Pekáček vymastíme sádlem, rozetřeme hmotu a dáme péct. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 170 °C. Paštika má být navrchu růžová a uprostřed mazlavá.
2
Podáváme s kyselou okurkou. Dobrá i studená.
Zařazení: Pokrmy Přílohy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    15. 10. 2007 22:22

    Výborná, přidávám smaženou cibulku.

  • Eva V.
    Eva V. |

    26. 2. 2006 21:45

    Moc dobre,delava ji moje maminka.S okurkou,nebo calamadou je vyborna.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    12. 1. 2006 15:20

    Výborné, podobné bramboráku.