Autor:

Bramborová paštika (1922)

Obtížné
Ingredience
Brambory
vařené
300 g
Vepřová játra
nebo telecí - syrová
250 g
Cibule 30 g
Slanina 30 g
Sardelová pasta 1 ks
Pepř mletý 0 lžička
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Telecí, Vepřové

Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme).

Obojí dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou osmaženou cibulku, usekanou slaninu, utřenou sardelku, pepř, sůl a vejce.

Vše dobře umícháme, vložíme do ohnivzdorné nebo porcelánové formy, kterou jsme dobře vymazali máslem nebo sádlem, povážeme pergamenovým papírem nebo dobře přiléhající pokličkou a ve vodní lázni (v páře) vaříme asi 1 1/2 hodiny. Uvařenou paštiku vyklopíme a teprve studenou nakrájíme. Vhodné i jako předkrm. Zase trochu něco jiného.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Bramborová paštika (1922)

Komentáře

  1. Kristyna Dvořáková   16.10.2005 | 10:40 | reagovat |

    No,tak jsem to zkusila.Místo sardelky jsem dala sardinky:-) a kuřecí játra.Paštika je VYNIKAJÍCÍ!!!Hezky se rozmazává,což se mi ještě u domácích paštik nepovedlo-spíš byly jako sekaná.Moc děkuji!Příště zkusím přidat česnek,majoránku...

  2. Kristyna Dvořáková   14.10.2005 | 19:32 | reagovat |

    Prosím vás, tou sardelkou myslíte tu pastu, nebo tu rybičku?Díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web