Boršč se sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g bílé zelí
    • 100
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      ks paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g cuketa
    • 1,5
      l hovězí vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do polévky, vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit. Nemáte-li hovězí vývar, můžete ho nahradit bujónovou kostkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Marsí
    Marsí |

    26. 11. 2007 09:14

    Jani, poblívka to bude určitě dobroučká, s tím sýrem to vyzkouším....a nic si z toho nedělejte, ony některé ženské také kupují různé imitace a nevadí jim to, tak nechápu proč zrovna tady ano...:-))) tak hlavičku vzhůru..:-)) moje recepty by se taky nemusely zamlouvat, páč dělám boršče dva..jeden pa rusky a jeden po polsku...-)) ten ruský je se zeleninou a masem a červenou řepou a ten polský jen z červené řepy..:-))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    25. 11. 2007 14:09

    Oli,Jani,díky za podporu.Já si z toho nic nedělám,jen si nadávám jaké jsem jelito,když vím,jak tady někteří kritizují názvy pokrmů..a bohužel nejen to..o))

  • Olga
    Olga |

    24. 11. 2007 19:20

    Janka,veru to má ďaleko od boršču,ale ako zeleninová polievka bude určite dobrá,nič si z toho nerob.

  • Jana T.
    Jana T. |

    24. 11. 2007 15:11

    Jani nemusíte se omlouvat, většina z nás to pochopí, můžeme jídla pojmenovat jak chceme a uvařit si také můžeme co chceme - nikdo nás přece nenutí. Tady nejsme ve škole a myslím, že jde spíš o to uvařit si něco dobrého.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    24. 11. 2007 11:10

    No,zase to slovíčkaření...Asi jsem to měla nazvat zeleninová polévka se sýrem,aby nevznikaly komentáře tohoto typu.Bože,někdo je prostě nenapravitelný.Pokud tady vložím recept,budu si hodně hlídat název.Myslím,že tady se jedná o polévku a ne o to jak se jmenuje.Všem dotčeným se omlouvám.o)))

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 01:03

    To nemá s borščem nic společného!

  • i
    i |

    23. 11. 2007 20:00

    tomu říkáš Boršč????jo??hrůza