Bavorské závitky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí maso
    • 200
      g brambory
    • 200
      g uzený bůček
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek vývar
    • 6
      ks nové koření
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 5
      lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
2
Uvařené brambory a uzený bůček nakrájíme na kostičky. Bůček vyškvaříme a dozlatova na něm osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme brambory, nakrájené okurky, prohřejeme a zahustíme vejcem.
3
Směsí naplníme hovězí plátky. Svineme a upevníme jehlami. Na oleji zpěníme cibuli a závitky prudce opečeme po všech stranách. Podlijeme vývarem, přidáme koření a na mírném ohni dusíme.
4
Závitky obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, závitky vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem.
5
Závitky vložíme zpět, mírně prohřejeme a podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • stepan bukin
    stepan bukin |

    28. 1. 2005 11:27

    Toto zkusím udělat až budu doma sama ty čtyři dny hospodařit:o))) Co ty na to? Dal by sis?Pa Aja