Autor:

Bavorské vdolečky

Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Moučkový cukr 50 g
Sůl  
Žloutek
2-3 žloutky
Citronová kůra  
Mléko 200 ml
Droždí 20 g
Polohrubá mouka 400 g
Rostlinný olej  
Zavařenina
Rybízová
 
Šlehačka
Nebo jogurt na ozdobení
 
Bavorské vdolečky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku.

Vypracujeme těsto (nesmí být tuhé) a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku prstu, formičkou vykrajujeme vdolečky, které na pomoučeném válu necháme ještě kynout.

Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji nejprve přikryté, pak je obrátíme a smažíme bez přikrytí. Při vkládání do oleje vtlačíme do každého vdolku důlek, do kterého po usmažení dáme rybízovou zavařeninu. Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.12 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Bavorské vdolečky

Komentáře

  1. Martina   08.03.2012 | 14:24 | reagovat | závadný

    Prosím vás a kolik lidí se z toho nají? děkuji

    1. karel   12.01.2014 | 12:06 | reagovat | závadný

      Záleží jak jsou nenažraný :-D

  2. Klára Keselyova   18.01.2010 | 15:45 | reagovat | závadný

    Môžete vyšlahať na tvrdú penu tie bielka a ribezlový lekvar doňho našlahať, trebárs aj marhulový, potom je to vynikajúce aj bez šlahačky.

  3. Michaela Linhartová   18.01.2010 | 14:58 | reagovat | závadný

    Také jsem zkoušela a dílo se nezdařilo. Nevím kde jsem udělala chybu.

      1. Martina   08.03.2012 | 14:23 | reagovat | závadný

        Prosím vás a kolik lidí se z toho nají? děkuji

  4. marci2 marci2   10.07.2009 | 13:50 | reagovat | závadný

    Tento recept je v naší rodině asi 35 let. Všichni tyto vdolečky milujou. V našem receptu dávám 2 žloutky a 1 celé vejce, mléka asi polovinu (dle mouky) a přidávám 1PL rumu. Jinak je úplně stejný. Jo a smažím na ztuž.tuku. Dávám za 1 a vřele doporučuji.

  5. Veronika Hlaváčová   29.10.2008 | 21:39 | reagovat | závadný

    Oleje jsem měla dost, vdolečky plavaly a dávala jsem je hned na ubrousky. Možná příště zkusím ještě ten rum...

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web