Autor:

Bavorské vdolečky

Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Moučkový cukr 50 g
Sůl  
Žloutek
2-3 žloutky
Citronová kůra  
Mléko 200 ml
Droždí 20 g
Polohrubá mouka 400 g
Rostlinný olej  
Zavařenina
Rybízová
 
Šlehačka
Nebo jogurt na ozdobení
 
Bavorské vdolečky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku.

Vypracujeme těsto (nesmí být tuhé) a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku prstu, formičkou vykrajujeme vdolečky, které na pomoučeném válu necháme ještě kynout.

Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji nejprve přikryté, pak je obrátíme a smažíme bez přikrytí. Při vkládání do oleje vtlačíme do každého vdolku důlek, do kterého po usmažení dáme rybízovou zavařeninu. Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Bavorské vdolečky

Komentáře

  1. Martina   08.03.2012 | 14:24 | reagovat |

    Prosím vás a kolik lidí se z toho nají? děkuji

    1. karel   12.01.2014 | 12:06 | reagovat |

      Záleží jak jsou nenažraný :-D

  2. Klára Keselyova   18.01.2010 | 15:45 | reagovat |

    Môžete vyšlahať na tvrdú penu tie bielka a ribezlový lekvar doňho našlahať, trebárs aj marhulový, potom je to vynikajúce aj bez šlahačky.

  3. Michaela Linhartová   18.01.2010 | 14:58 | reagovat |

    Také jsem zkoušela a dílo se nezdařilo. Nevím kde jsem udělala chybu.

      1. Martina   08.03.2012 | 14:23 | reagovat |

        Prosím vás a kolik lidí se z toho nají? děkuji

  4. marci2 marci2   10.07.2009 | 13:50 | reagovat |

    Tento recept je v naší rodině asi 35 let. Všichni tyto vdolečky milujou. V našem receptu dávám 2 žloutky a 1 celé vejce, mléka asi polovinu (dle mouky) a přidávám 1PL rumu. Jinak je úplně stejný. Jo a smažím na ztuž.tuku. Dávám za 1 a vřele doporučuji.

  5. Veronika Hlaváčová   29.10.2008 | 21:39 | reagovat |

    Oleje jsem měla dost, vdolečky plavaly a dávala jsem je hned na ubrousky. Možná příště zkusím ještě ten rum...

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web