Autor:

Bavorské buchtičky

Střední
Ingredience
Mouka 500 g
Cukr 50 g
Citrónové aroma 1 lžička
Sůl 1 špetka
Droždí 1 kostka
Vejce 2 ks
Máslo
40-50g , na vymazání formy
40 g
Džem
podle volby
 
Mléko 1/2 l
Bavorské buchtičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Mouku, cukr, citónové aroma a sůl dáme do misky, přes to rozdrobíme droždí. Ohřejeme mléko, máslo a vejce a smícháme. Směs přidáme k mouce. Hnětačkou vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme nakynout až do dvojnásobného objemu. Pak těsto ještě jednou dobře prohněteme, vytvarujeme tlustý válec a odkrajujeme kousky těsta o hmotnosti cca 50 g.

Máslo necháme rozpustit v pečící formě s vysokým okrajem, odejmeme z něj přitom 2 lžíce. Z kousků těsta vypracujeme kulaté tvary a položíme je do formy blízko k sobě. Necháme ještě 20 min. kynout. Buchty potřeme zbylým máslem a v předehřáté troubě pečeme při 180°C 30 - 35 min. K buchtám podáváme džem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Bavorské buchtičky

Komentáře

  1. saskia   20.01.2011 | 11:12 | reagovat |

    mouka hladka???

  2. martina   09.11.2010 | 17:33 | reagovat |

    litr mleka asimoc ne

    1. Tereza T   09.11.2010 | 17:47 | reagovat |

      Máte pravdu je to půllitr, děkujeme za upozornění, už je opraveno.

  3. recepty73   16.10.2010 | 22:09 | reagovat |

    1*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web