Autor:

Tvarohové kynuté buchty

240 minut PT0H240M
Obtížné
Těsto
Polohrubá mouka 300 g
Hladká mouka 300 g
Sůl 3 špetka
Droždí
čerstvé
1 kostka
Olej 2 dl
Mléko 2,5 dl
Žloutek 3 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr
Moučka nebo krupice
100 g
Tvarohová náplň
Tučný tvaroh
kostka, ne vanička
2 ks
Rozinky  
Máslo 40 g
Žloutek 2 ks
Vanilkový cukr 2 balíček
Vanilkový pudink 2 lžíce
Maková náplň
Mák mletý  
Badyán
stačí jen málo
1 špetka
Skořice 1 špetka
Mleté vlašské ořechy  
Moučkový cukr  
Mléko 2 dl
Krupice
možné použít i mouku nebo instantní kaši
 
Pikantní marmeláda
rybíz, maliny, apod.
1 lžička
Posypka
Máslo  
Hladká mouka  
Moučkový cukr  
Mleté vlašské ořechy  
Ingredience
Švestková povidla  
Tvarohové kynuté buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

1. Těsto:
Smíchá se mouka, cukr a sůl. V nádobě se ve směsi udělá důlek, kam se rozdrobí kvasnice a nalije se zde část mléka, stačí trochu. Z toho, co jsme přidali do důlku, se udělá kvásek, který se rozmíchá o stěnu nádoby společně s trochou mouky. Kvásek lze udělat i zvlášť v jiné nádobě, ale je to zbytečné, jenom to špiní nádobí navíc. Kvásek se nechá vykynout, obvykle stačí 15-20 minut na teple.
Přidají se žloutky, zbytek mléka a olej - vše se přidává po menších částech a střídavě se to promíchává s moukou a kváskem. Nahrubo zpracovaná směs (i s hrudkami) se nechá vykynout opět cca 15 minut.
Poté je potřeba těsto důkladně zpracovat, ideálně na robotu nebo v domácí pekárně. Jde to zpracovat i rukou, ale trvá to dlouho. Těsto musí být úplně hladké. Takto zpracované těsto se přikryje utěrkou a nechá se na teple 2x vykynout tak, aby zhruba o polovinu zvětšilo svůj objem (mezi kynutím se mírně odspodu promíchá).
Po kynutí se těsto promíchá a pak je možné již lžící odebírat kousky, ze kterých se udělají placičky. Na placičky se dává náplň a pak zabalí do buchtiček, které se kladou na vymazaný plech. Buchty se mezi sebou mažou máslem a dávají se těsně k sobě.
Buchty se nechají opět vykynout a pak se do každé buchty shora dvěma prsty promáčkne důlek (až na plech), do kterého se pak dávají povidla a posypka.
Buchty se pečou asi 20 minut na 180-200°C, ale záleží na troubě.

2. Tvarohová náplň
Je potřeba použít tvaroh, který nemá příliš vody, proto jsou vhodnější kostky, které navíc můžeme zbavit vody tak, že je dáme na papír a na půl dne je zatížíme prkýnkem a něčím těžkým. Pokud bude směs moc vodnatá, může se na buchtách vytvořit zákalec.
Jinak stačí smíchat uvedené přisady dohromady a může se to dávat do buchet.
Toto množství tvarohové náplně vyjde zhruba na 1/2 - 2/3 těsta.

3. Maková náplň
Zvlášť se smíchá mák, část mléka, koření, cukr a ořechy a směs se mírně povaří. Tato směs se pak smíchá s kaší (mléko + mouka nebo krupice nebo instantní kaše) v poměru 1 díl kaše + 2 díly maková směs a může se přidat lžička pikantní marmelády. Na makové buchty už není nutné dávat povidla a posypku.

Do buchet je možné dávat i jinou náplň, hodí se také švestková povidla nebo povidla s mákem, důležité je, aby směs nebyla příliš tekutá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové kynuté buchty

Komentáře

  1. recepty73   26.02.2015 | 19:18 | reagovat | závadný

    ...povidla (případně marmeláda) jsou v kombinaci s tvarohem i s mákem vynikající ...podobné jsou i recepty: Bystřický vdolec nebo kynuté tvarohové koláče (tam je marmeláda) ...také jsou dobré švestky (i kompotované), jestli máte z povidel obavy ...přeji úspěšné pečení!

  2. JanaN87   26.02.2015 | 17:49 | reagovat | závadný

    Zdravím, chtěla bych se jen zeptat, jestli jsou nutná ta povidla do tvarohových buchet? Tyhle kynuté buchty jsem ještě nedělala, tak netuším....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web