Autor:

Tvarohové kynuté buchty

240 minut PT0H240M
Obtížné
Těsto
Polohrubá mouka 300 g
Hladká mouka 300 g
Sůl 3 špetka
Droždí
čerstvé
1 kostka
Olej 2 dl
Mléko 2,5 dl
Žloutek 3 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr
Moučka nebo krupice
100 g
Tvarohová náplň
Tučný tvaroh
kostka, ne vanička
2 ks
Rozinky  
Máslo 40 g
Žloutek 2 ks
Vanilkový cukr 2 balíček
Vanilkový pudink 2 lžíce
Maková náplň
Mák mletý  
Badyán
stačí jen málo
1 špetka
Skořice 1 špetka
Mleté vlašské ořechy  
Moučkový cukr  
Mléko 2 dl
Krupice
možné použít i mouku nebo instantní kaši
 
Pikantní marmeláda
rybíz, maliny, apod.
1 lžička
Posypka
Máslo  
Hladká mouka  
Moučkový cukr  
Mleté vlašské ořechy  
Ingredience
Švestková povidla  
Tvarohové kynuté buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

1. Těsto:
Smíchá se mouka, cukr a sůl. V nádobě se ve směsi udělá důlek, kam se rozdrobí kvasnice a nalije se zde část mléka, stačí trochu. Z toho, co jsme přidali do důlku, se udělá kvásek, který se rozmíchá o stěnu nádoby společně s trochou mouky. Kvásek lze udělat i zvlášť v jiné nádobě, ale je to zbytečné, jenom to špiní nádobí navíc. Kvásek se nechá vykynout, obvykle stačí 15-20 minut na teple.
Přidají se žloutky, zbytek mléka a olej - vše se přidává po menších částech a střídavě se to promíchává s moukou a kváskem. Nahrubo zpracovaná směs (i s hrudkami) se nechá vykynout opět cca 15 minut.
Poté je potřeba těsto důkladně zpracovat, ideálně na robotu nebo v domácí pekárně. Jde to zpracovat i rukou, ale trvá to dlouho. Těsto musí být úplně hladké. Takto zpracované těsto se přikryje utěrkou a nechá se na teple 2x vykynout tak, aby zhruba o polovinu zvětšilo svůj objem (mezi kynutím se mírně odspodu promíchá).
Po kynutí se těsto promíchá a pak je možné již lžící odebírat kousky, ze kterých se udělají placičky. Na placičky se dává náplň a pak zabalí do buchtiček, které se kladou na vymazaný plech. Buchty se mezi sebou mažou máslem a dávají se těsně k sobě.
Buchty se nechají opět vykynout a pak se do každé buchty shora dvěma prsty promáčkne důlek (až na plech), do kterého se pak dávají povidla a posypka.
Buchty se pečou asi 20 minut na 180-200°C, ale záleží na troubě.

2. Tvarohová náplň
Je potřeba použít tvaroh, který nemá příliš vody, proto jsou vhodnější kostky, které navíc můžeme zbavit vody tak, že je dáme na papír a na půl dne je zatížíme prkýnkem a něčím těžkým. Pokud bude směs moc vodnatá, může se na buchtách vytvořit zákalec.
Jinak stačí smíchat uvedené přisady dohromady a může se to dávat do buchet.
Toto množství tvarohové náplně vyjde zhruba na 1/2 - 2/3 těsta.

3. Maková náplň
Zvlášť se smíchá mák, část mléka, koření, cukr a ořechy a směs se mírně povaří. Tato směs se pak smíchá s kaší (mléko + mouka nebo krupice nebo instantní kaše) v poměru 1 díl kaše + 2 díly maková směs a může se přidat lžička pikantní marmelády. Na makové buchty už není nutné dávat povidla a posypku.

Do buchet je možné dávat i jinou náplň, hodí se také švestková povidla nebo povidla s mákem, důležité je, aby směs nebyla příliš tekutá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové kynuté buchty

Komentáře

  1. recepty73   26.02.2015 | 19:18 | reagovat |

    ...povidla (případně marmeláda) jsou v kombinaci s tvarohem i s mákem vynikající ...podobné jsou i recepty: Bystřický vdolec nebo kynuté tvarohové koláče (tam je marmeláda) ...také jsou dobré švestky (i kompotované), jestli máte z povidel obavy ...přeji úspěšné pečení!

  2. JanaN87   26.02.2015 | 17:49 | reagovat |

    Zdravím, chtěla bych se jen zeptat, jestli jsou nutná ta povidla do tvarohových buchet? Tyhle kynuté buchty jsem ještě nedělala, tak netuším....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web