Autor:

Babiččiny langoše

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Zakysaná smetana 5 lžíce
Cukr 1 lžička
Droždí
na 1/2 kg mouky
 
Sůl 1,5 lžička
Rostlinný olej  
Tvrdý sýr  
Kečup - jemný  
Česnek
na ochucení hotových langošů
 
Mléko
3 dl a 30 ml
330 ml

Postup přípravy:

Do mouky zamícháme droždí a ostatní suroviny. Dobře zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Odkrojíme kousek těsta, podsypeme ho a vyválíme si langoš. můžeme ho také vytahovat. Pečeme v rozpáleném oleji ve fritéze po obou stranách dozlatova.

Potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
4 6 5 1

Komentáře k receptu: Babiččiny langoše

Komentáře

  1. Lucka68   12.09.2015 | 15:58 | reagovat |

    teď to jdu skusit já miluji langoše BABI doufám že budou dobré :-)
    a nebudu znich :-$

  2. Vašek   28.03.2013 | 7:54 | reagovat |

    Kolik toho droždí na 1/2 kg mouky? :-)

  3. Anonymous   05.03.2012 | 19:23 | reagovat |

    Dělám je a měl jsem problém s vykynutím...:0(

  4. Mila Tischer   25.10.2011 | 19:51 | reagovat |

    Delala jsem dneska, byly vynikajici, testo jemne, i ta pomatlavka stejna, jak jsme zvykli z naseho kempu, kam na ne jezdime pri cyklovyletech. Jen jsem pouzila cerstve drozdi. Davam za 1! Moc dobre, urcite budu delat znova!

  5. lenka galvasová   05.12.2009 | 18:47 | reagovat |

    Tako kolik toho sušeného droždí?

    1. milan   20.12.2010 | 19:28 | reagovat |

      tak se to vubec neděla,,,,, langoš,,,,,, je ukradeny recept,,,, jinak se to jmenuje marykle,,,,,, droždi tam vubec neni použiva se,,, soda bigarbona,,, mouka je polohruba ,,, vačka sul. a mikyška,,, nebo zakysane mleko,,,,,

      1. seep   31.12.2010 | 13:44 | reagovat |

        Langoš je nejlepšííí :-P :-D

        1. Tony1944   11.03.2011 | 17:06 | reagovat |

          Maďarský Lángoš nejlepší <:-)

          1. SMEJKOJANKO   28.03.2011 | 4:25 | reagovat |

            TO MÁŠ PRAVDU <:-)

      2. sarycek   08.03.2011 | 17:44 | reagovat |

        :-(

      3. Jarka O.   08.03.2011 | 17:56 | reagovat |

        To je pěkný nesmysl...marikle jsou nekynuté placky pečené na plátu kamen (nebo původně na rozpáleném kameni). Tohle je přece něco úplně jiného a nemá s mariklema nic společného :-! O:-)

        1. jarka 0.   09.09.2011 | 12:51 | reagovat |

          a jak se delaji ty marikle

          1. fdavid   16.01.2012 | 12:07 | reagovat |

            marikle sou blbost :-$

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web