Babiččiny langoše

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: thebarunka007

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      lžička cukr
    • droždí na 1/2 kg mouky
    • 1,5
      lžička sůl
    • rostlinný olej
    • tvrdý sýr
    • kečup - jemný
    • česnek na ochucení hotových langošů
    • 330
      ml mléko 3 dl a 30 ml

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky zamícháme droždí a ostatní suroviny. Dobře zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
2
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Odkrojíme kousek těsta, podsypeme ho a vyválíme si langoš. můžeme ho také vytahovat. Pečeme v rozpáleném oleji ve fritéze po obou stranách dozlatova.
3
Potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu

  • Lucka68
    Lucka68 |

    12. 9. 2015 15:58

    teď to jdu skusit já miluji langoše BABI doufám že budou dobré :-) a nebudu znich :-$

  • iůů.
    iůů. |

    20. 10. 2014 14:54

    :-$ humus

  • GurmánCZ
    GurmánCZ |

    15. 5. 2014 10:55

    Ty jsi mel problem s vykynutim ? staci zacit cvicit a nevykynes :-$

  • GurmánCZ
    GurmánCZ |

    15. 5. 2014 10:54

    měli by stacit dva drozdi

  • jiřina
    jiřina |

    2. 6. 2013 15:52

    milane,pokud vím,marykle je hrubá mouka,sul,voda a soda nebo kypřící prášek..tak to aspon dělaj cikáni

  • Vašek
    Vašek |

    28. 3. 2013 07:54

    Kolik toho droždí na 1/2 kg mouky? :-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    5. 3. 2012 19:23

    Dělám je a měl jsem problém s vykynutím...:0(

  • fdavid
    fdavid |

    16. 1. 2012 12:07

    marikle sou blbost :-$

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    25. 10. 2011 19:51

    Delala jsem dneska, byly vynikajici, testo jemne, i ta pomatlavka stejna, jak jsme zvykli z naseho kempu, kam na ne jezdime pri cyklovyletech. Jen jsem pouzila cerstve drozdi. Davam za 1! Moc dobre, urcite budu delat znova!

  • jarka 0.
    jarka 0. |

    9. 9. 2011 12:51

    a jak se delaji ty marikle

  • Láďa
    Láďa |

    17. 5. 2011 11:11

    No snad budou jinde normální recepty... Sem už, ani pro radu... :-!

  • Láďa
    Láďa |

    17. 5. 2011 11:09

    :-! Bože, to jsou mi, ale super recepty... Ještě chybí vzorec na převod pevných látek na kapalné.... No to jsem nežral... :-D

  • grga
    grga |

    16. 4. 2011 11:13

    Teta odměřovat mouku na decilitry? A tvrdit ze ji tam ma prijit 50 dl - tedy 5 litrů? Nějaké pošahané..

  • 0
    0 |

    14. 4. 2011 18:31

    podle toho kolik jich chcete jestli chce te například 5 tak 3 suché droždí :-)

  • SMEJKOJANKO
    SMEJKOJANKO |

    28. 3. 2011 04:25

    TO MÁŠ PRAVDU <:-)

  • Tony1944
    Tony1944 |

    11. 3. 2011 17:06

    Maďarský Lángoš nejlepší <:-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 3. 2011 17:56

    To je pěkný nesmysl...marikle jsou nekynuté placky pečené na plátu kamen (nebo původně na rozpáleném kameni). Tohle je přece něco úplně jiného a nemá s mariklema nic společného :-! O:-)

  • sarycek
    sarycek |

    8. 3. 2011 17:44

    :-(

  • anonym
    anonym |

    5. 2. 2011 18:34

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • seep
    seep |

    31. 12. 2010 13:44

    Langoš je nejlepšííí :-P :-D

  • milan
    milan |

    20. 12. 2010 19:28

    tak se to vubec neděla,,,,, langoš,,,,,, je ukradeny recept,,,, jinak se to jmenuje marykle,,,,,, droždi tam vubec neni použiva se,,, soda bigarbona,,, mouka je polohruba ,,, vačka sul. a mikyška,,, nebo zakysane mleko,,,,,

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    5. 12. 2009 18:47

    Tako kolik toho sušeného droždí?