Atreyova Bašta

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: atrey

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřová panenka
    • 3
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce máslo
    • olivový olej
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenku nakrajíme na nudličky, které dáme do větší mísy. Nakrájíme papriku, rajčata, porek, cibuli a přidáme k panence. Přidáme také hořčici, kečup, pepř, sůl a grilovací koření - vše podle chuti. Vše pořádně promícháme a vložíme do 4 dílu alobalu. Navrch dáme kousek másla, zakapneme medem a olivovým olejem. Pořádně zabalíme balíčky a vložíme na pekáč do vyhřáté trouby na cca 200 °C na 40 minut.
2
Můžeme k tomu použít jako přílohu třeba štouchané brambory, nebo záleží na vás.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milan Husak
    Milan Husak |

    12. 5. 2013 12:12

    Skvěly recept,jednoducha připrava,recept se da ruzne obmněnit,zaleží jen na fantazii,jako příloha štouchane brambory s petrzelkou,paráda.Olivovy olej je mozno klidne vynachat,maslo opravdu stačí 8-) 8-)

  • Venc
    Venc |

    15. 12. 2012 16:45

    Taky jsem to dělal z plecka odřezků od ocásků, držel jsem se receptu až na kořeníčko malá obměna.Jak jsem si přečetl komentáře tak přidal brambůrky ( byly perfektní , chytily šmak ze sosu ).Jinak mně to žádnou vodu nepustilo..... :-) jenom chutná štávička O:-) O:-) O:-) O:-) .

  • ekrtek
    ekrtek |

    7. 6. 2012 12:24

    Dělala jsem to taky z plecka a chutnalo nám. Takové luxusní, chuťově lepší, míň pracné a zdravější lečo. Výhodou je, že všechno smíchám na jednu hromadu, dám do trouby a pak už se o to nestarám. Díky za tip.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    10. 2. 2012 17:49

    Nás to moc nezaujalo. Panenky je škoda, opravdu to pouští dost vody... je to prostě taková plpka... myslím, že s tímto druhem masa se dá pracovat mnohem lépe.

  • Gaba
    Gaba |

    16. 5. 2011 19:14

    :-X

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 08:52

    Velmi dobré, rychlé. Přidat brambory do alobalu je také dobrý nápad. :-)

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    27. 6. 2009 19:49

    Bylo to výborné, nakrájela jsem brambory a přidala je k masu do alobalu. Chutnalo i mému konzervativnímu manželovi.

  • Petule B.
    Petule B. |

    13. 9. 2008 23:11

    Bašta dnes byla k obědu a opravdu nám chutnalo. Udělala jsem ji přesně podle receptu, jen navrch jsem vynechala olivový olej, máslo bohatě stačilo. Pustilo to hodně šťávy, až mi tekla z balíčků, příště asi vynechám rajčata a udělám malou obměnu ingrediencí (žampiony, trochu jiné koření a zeleninu). Jo, a jako maso jsem použila kýtu, klidně může být i plecko, také mi připadá panenky škoda. Panu Ludvíkovi děkuji za recept i inspiraci, nějak jsem na tuto alobalovou variaci pozapoměla a to by byla škoda.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    6. 9. 2008 11:37

    Recept je pěkný, myslím si ale, že je na to té panenky škoda. Tutéž službu ti udělají správně nařezané nudličky z plecka či z dobrých ořezů.