Autor:

Atlasovy řecké patates sto fourno

Střední
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Citronová šťáva  
Voda
Panenský olivový olej 4 lžíce
Sůl 1 lžička
Paprika - sladká 1 lžička
Česnek
Rozmarýn 1 lžička
Atlasovy řecké patates sto fourno

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.

Řecké „patates sto fourno“ aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.

Podávají se s tzatziki dle mého receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Atlasovy řecké patates sto fourno

Komentáře

  1. Kristýna   09.07.2013 | 9:56 | reagovat |

    prosím, kolik se tam dává vody a citr. šťávy?

  2. Akaschka   06.04.2012 | 15:23 | reagovat |

    Dito a muzu se zeptat jak se maji spravne delat?kdyztak mi recept poslete na Akaschka@seznam.cz nemyslim to nijak spatne,vazne mi to zajima.Diky moc

  3. dita   25.11.2011 | 12:01 | reagovat |

    peknej humus,mam otce reka a vim jak maji se delat tyto brambory,bohuzel takhle rozhodne nee!! :-(

  4. Adušinka   07.01.2011 | 21:12 | reagovat |

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  5. Mephisto   06.12.2010 | 13:23 | reagovat |

    Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web