Autor:

Asopovo řecké Saganaki

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Sýr feta
též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
200 g
Ouzo 40 ml
Strouhanka 2 lžíce
Tymián 1 lžíce
Pepř mletý 1/2 lžička
Oregáno
nebo oregáno
1 lžička
Variace
Panenský olivový olej 2 lžíce
Feferonka 1 ks
Asopovo řecké Saganaki

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze sýra

Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min.
Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu ze všech stran a grilujeme ji na středně rozpáleném grilu do zlatova (raději ne gril v troubě). Kvalitní feta se nerozteče a zůstane vcelku.
Jako variace lze fetu před grilováním zabalit ještě do alobalu a před uzavřením alobalu pokapat olivovým olejem a dochutit trochou feferonky.
Saganaki jsou v řecku oblíbeným předkrmem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Asopovo řecké Saganaki

Komentáře

  1. jakub   18.02.2012 | 10:05 | reagovat | závadný

    Je to 8-) :-) :-) :-))

  2. Máťa   04.09.2011 | 2:14 | reagovat | závadný

    Ahoj. Musím reagoavat na mylnou domněnku, že Saganaki je ze sýru Feta... Není tomu tak. Je to sýr Kefalotyri a ptal jsem se na to nezávisle minimálně ve čtyřech restauracích + tohle:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri.......
    Včera jsem si přivezl z Řecka kilo téhle mňamky a chutná opravdu úúúúúžasně!!!!

  3. kagkouro   01.04.2011 | 17:36 | reagovat | závadný

    tento recept sem vyzkoušel i s kyperským haloumi...

  4. Charlie   12.04.2008 | 22:05 | reagovat | závadný

    Místo Ouza můžete zkusit francouzský Pastis.

  5. Sylva Karešová   12.04.2008 | 14:38 | reagovat | závadný

    Já jsem dřív Ouzo vůbec neznala, až jednou ho dovezla moje mamka z Řecka Patrickovi, tak jsem ochutnala... Pít jako aperitiv bych jej nemohla, je to na mě příliš silné, ale je pravda, že chutná jako pendrek :-) Ouzo v jídle je zajímavé, právě pro tu svou zajímavou chuť.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web