Autor:

Asijský kuskus

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuskus 2 šálek
Zelená paprika 1 ks
Červená paprika 1 ks
Paprika - žlutá 1 ks
Cibule
větší
1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli papričky
menší
1 ks
Sojová omáčka 4 lžíce
Sušené houby 2 hrst
Olej 1 lžíce
Asijský kuskus

Postup přípravy:

Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete, oloupejte kousek zázvoru a také nakrájejte na tenké plátky.)

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou zeleninu. Po troškách přidáme sójovou omáčku, potom houby a nakonec kuskus. Postupně podléváme horkou vodou, můžeme použít i vodu z hub - dodá lepší chuť. Díky sójové omáčce nemusíme solit. Necháme vstřebat vodu a ještě 2 minutky smažíme.

Z komentářů: kuskus klidně můžete připravit zvlášť v míse podle návodu na krabičce, aby se vám nepřipaloval (většinou se zalévá horkou vodou - doporučuji ale dát i vodu, ve které bobtnaly sušené houby, můžete přidat lžičku másla, trochu soli, čerstvého drceného pepře či čerstvé petrželky). Já osobně mám nádobí s nepřilnavým povrchem, tak se mi to nepřipaluje.

Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1
4.89 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 19x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Asijský kuskus

Komentáře

  1. Kriky   21.09.2016 | 15:46 | reagovat | závadný

    Super recept :-)

  2. Yanička66   11.01.2016 | 18:07 | reagovat | závadný

    Super chutné a hlavně rychlé :) dá se i bez hub,když zrovna nejsou po ruce :) :-)

  3. Aaaaa   16.11.2014 | 8:19 | reagovat | závadný

    Kuskus stačí nechat nabobtnat v horké vodě a pak přidat k orestované a ochucené zelenině, která zůstane křupavá a není zbytečně dušená ve vodě.

    1. TheKacabi   30.11.2014 | 19:36 | reagovat | závadný

      děkuji za tipy pro další strávníky - někdo má radši zeleninu křupavější, jiný méně. Osobně připravuji kuskus rovnou v té pánvi (nechce se mi špinit další nádobí :D ) a tekutina se vstřebá velmi rychle, takže na zeleninu to má jen malý vliv.

  4. Pepé   16.11.2014 | 8:15 | reagovat | závadný

    Já restuji zeleninu a houby a na konci přidám kuskus jen přelitý horkou vodou a nabobtnaný- zelenina je křupavá, protože se nedusila ve vodě.
    Dělám často na párty- většinou se dojídá v noci studené.

  5. Jana   10.11.2014 | 22:43 | reagovat | závadný

    Dobrý den,

    děkuji za recept. Byl opravdu moc dobrý ! :-)) Jen bych se ráda zeptala, jestli tato porce není spíše pro amerického zápasníka typu Hulk Hogan 8-) jelikož vařila jsem přesně dle receptu a 2 hrnky kuskusu je tak pro 10 porcí, protože ten kuskus hodně nabobtnal ....

    1. TheKacabi   15.11.2014 | 16:16 | reagovat | závadný

      děkuji... omlouvám se, já to dávám do malého hrnku na kafe (takže asi spíš šálek) ten může mít tak 150 ml ... opravím to... jinak mě Váš komentář s Hulkem velmi pobavil :D

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web