Autor:

Ořechové kostky - miniřezy

Střední
Těsto:
Moučkový cukr 250 g
Žloutek 8 ks
Vanilkový cukr 2 ks
Bílek
- sníh
4 ks
Mleté vlašské ořechy 220 g
Hrubá mouka 20 g
Krém:
Mléko 12 lžíce
Žloutek 6 ks
Moučkový cukr 80 g
Vanilkový cukr 2 ks
Máslo 120 g
Vlašské ořechy
- nasekané nebo hrubě pomleté
80 g
Ingredience
Čokoládová poleva
a ořechy na dozdobení
 
Ořechové kostky - miniřezy

Postup přípravy:

Těsto: žloutky a cukry šleháme do husté pěny, pak přidáme tuhý sníh z bílků, mouku a jemně pomleté ořechy. Promícháme a těsto rozetřeme na klasický plech vyložený pečícím papírem nebo dobře vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě, nepříliš zprudka asi 8-10 minut, podle výšky těsta. Vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladit a potřeme krémem.

Krém: ve vodní lázni vyšleháme do zhoustnutí mléko, žloutky a cukry. Po vychladnutí vmícháme kaši do utřeného másla s vrchovatou lžící cukru, pak přidáme i nasekané ořechy. Krém rovnoměrně natřeme na vychladlé těsto a necháme vychladit.

Na vychladlý krém nalijeme polevu buď z rozehřáté čokolády na vaření nebo z ledových kaštanů a kousku másla, nebo svou vlastní, osvědčenou, která se dá dobře krájet. Před zatuhnutím si nožem naznačíme jednotlivé dílky řezů a do každého dílku položíme kousek ořechu. Řezy můžeme případně i posypat posekanými ořechy.

*Krém můžeme ochutit rumem nebo rumovým aroma.

(Fotografii bych si představoval lepší, ale bohužel jsem měl po ruce jen starší mobilní telefon.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Ořechové kostky - miniřezy

Komentáře

  1. Vendula   08.04.2016 | 8:48 | reagovat | závadný

    Dělala jsem je do práce na malou oslavu a všichni říkali, že jsou výborné a dokonce jsem ženským od nás musela přinést i recept. Polevu jsem dělala z čokoládových kaštanů, tu mám nejraději, dobře se rozetře i krájí.

  2. kanakovaopava   12.03.2013 | 19:10 | reagovat | závadný

    hodně dobré, trochu moc sladké, doporučuji méně cukru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web