Cibulové (pórkové) vepřové maso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g cibule cca
    • olej nebo sádlo
    • vývar dle potřeby
  • Dále dle chuti:
    • drcený kmín
    • 2
      stroužek česnek cca
    • majoránka nebo tymián či rozmarýn

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále smažíme dosklovata za občasného promíchání. Poté dochutíme tím, co máme rádi: bylinkami nebo česnekem, kmínem, paprikou, promícháme společně s cibulí a masem, zalijeme vývarem jen tolik, aby bylo maso ne zcela ponořené a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití. Já používám papiňák, protože dobu dušení výrazně urychlí a takřka za 15 minut je maso měkké (téměř bez podlití!) a cibule rozdušená. Zahušťovat (pokud jsme maso neulili) není nutné moukou ani ničím jiným, jelikož nám jako zahušťovadlo rozdušená cibule poslouží dostatečně.
2
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, bramborovými noky a zelím či špenátem.
3
Jestliže chceme dělat pórkové vepřové maso, postupujeme stejně, jen pórek vyměníme za cibuli.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ondráčková
    Ondráčková |

    28. 2. 2017 16:08

    Skvělé to bylo :-)

  • Monika
    Monika |

    24. 2. 2016 11:54

    Bylo to vynikající a velmi jednoduché, děkuji za recept.