Saganaki s krevetami a sýrem Feta

75 minut PT0H75M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Krevety
velké
1 kg
Sýr feta 300 g
Sekaná rajčata 3/4 šálek
Rajský protlak 3/4 šálek
Extra panenský olivový olej
použijte Extra panenský olivový olej Minerva
1 šálek
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 lžička
Petrželka 1 šálek
Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a nakrájená rajčata, poté přidáme rajčatový protlak. Přidáme sůl, pepř a počkáme, než se omáčka zredukuje zhruba na ¼.
Zredukovanou omáčku nalejeme na krevety na plechu. Mezi krevety umístíme najemno nakrájený sýr Feta. Plech zakryjeme a pečeme v troubě při 200°C asi 45 minut.
Saganaki s krevetami podáváme posypané petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web