Saganaki s krevetami a sýrem Feta

75 minut PT0H75M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Krevety
velké
1 kg
Sýr feta 300 g
Sekaná rajčata 3/4 šálek
Rajský protlak 3/4 šálek
Extra panenský olivový olej
použijte Extra panenský olivový olej Minerva
1 šálek
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 lžička
Petrželka 1 šálek
Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a nakrájená rajčata, poté přidáme rajčatový protlak. Přidáme sůl, pepř a počkáme, než se omáčka zredukuje zhruba na ¼.
Zredukovanou omáčku nalejeme na krevety na plechu. Mezi krevety umístíme najemno nakrájený sýr Feta. Plech zakryjeme a pečeme v troubě při 200°C asi 45 minut.
Saganaki s krevetami podáváme posypané petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web