Autor:

Arabský chléb II.

Střední
Ingredience
Voda 300 ml
Droždí 1 kostka
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka
prosátá
500 g
Olivový olej 3 lžíce
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme na nejvyšší teplotu. Z těsta tvoříme tenké placky (udělám bochánky a ty rozválím válečkem na tenko) na pomoučeném povrchu necháme ještě vykynout.

Poté placky přendáme na rozpálený plech (čistý bez vymazání a bez pečícího papíru). Pečeme na nejvyšší příčce v troubě, +- 5-8 minut dle trouby. Pečení je nastaveno, jak ze spodu tak z vrchu. Teplota při dávání nové dávky by něměla klesnou je vhodnější chvilku počkat. Placky se nafouknou. Necháme je vychladnout.

Můžeme rozpůlit, plníme zeleninou, tvarohem s česnekem, sypeme strouhaným sýrem a nebo marmeládou. Placky jsou velmi křehké, dcera si ulomí kraj placky a poté si jí naplní dle chuti, jako bagetu. Je to lepší než-li klasické langoše máčené v oleji. Dají se jíst i po rozpečení v mikrovlnné troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Arabský chléb II.

Komentáře

  1. sarka rudlova   18.04.2013 | 0:11 | reagovat |

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  2. sarka rudlova   18.04.2013 | 0:10 | reagovat |

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  3. -= Rowan =-   20.11.2007 | 17:46 | reagovat |

    moc dobre !Dekuji a dvam 1 :)

  4. Mára Haki   27.01.2007 | 19:52 | reagovat |

    Žil jsem dva měsíce u Kuvajťanů, ale oni arabský chleba dělají jinak. Dva hrnky celozrné hladké+jeden hrnek polohrubé pšeničné, droždí asi 7g, lžičku soli a špetku cukru, který se dává na kvásek. Z vykynutého těsta se udělají slabé placky, které se upečou nejlépe na ohništi. Při pečení se krásně nafouknou a dají se plnit. Již několikrát jsem tímto chlebem překvapil návštěvu.

    1. iffi   02.02.2013 | 22:40 | reagovat |

      Koukala jsem na film sex ve městě 2 a tam jedli jídlo "mara mara". Co je to? Výmysl, nebo nějaké jejich tradiční :-)). Dík :-)

  5. Šárka   12.01.2007 | 17:52 | reagovat |

    Z uvedené dávky jich je 10velkých,dělám ale menší.Hodně záleží na kvalitě droždí,jak těsto nakyne.S zamrazením nemám zkušenos,vždy se snědí hned.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web