Autor:

Arabský chléb II.

Střední
Ingredience
Voda 300 ml
Droždí 1 kostka
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka
prosátá
500 g
Olivový olej 3 lžíce
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme na nejvyšší teplotu. Z těsta tvoříme tenké placky (udělám bochánky a ty rozválím válečkem na tenko) na pomoučeném povrchu necháme ještě vykynout.

Poté placky přendáme na rozpálený plech (čistý bez vymazání a bez pečícího papíru). Pečeme na nejvyšší příčce v troubě, +- 5-8 minut dle trouby. Pečení je nastaveno, jak ze spodu tak z vrchu. Teplota při dávání nové dávky by něměla klesnou je vhodnější chvilku počkat. Placky se nafouknou. Necháme je vychladnout.

Můžeme rozpůlit, plníme zeleninou, tvarohem s česnekem, sypeme strouhaným sýrem a nebo marmeládou. Placky jsou velmi křehké, dcera si ulomí kraj placky a poté si jí naplní dle chuti, jako bagetu. Je to lepší než-li klasické langoše máčené v oleji. Dají se jíst i po rozpečení v mikrovlnné troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Arabský chléb II.

Komentáře

  1. sarka rudlova   18.04.2013 | 0:11 | reagovat | závadný

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  2. sarka rudlova   18.04.2013 | 0:10 | reagovat | závadný

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  3. -= Rowan =-   20.11.2007 | 17:46 | reagovat | závadný

    moc dobre !Dekuji a dvam 1 :)

  4. Mára Haki   27.01.2007 | 19:52 | reagovat | závadný

    Žil jsem dva měsíce u Kuvajťanů, ale oni arabský chleba dělají jinak. Dva hrnky celozrné hladké+jeden hrnek polohrubé pšeničné, droždí asi 7g, lžičku soli a špetku cukru, který se dává na kvásek. Z vykynutého těsta se udělají slabé placky, které se upečou nejlépe na ohništi. Při pečení se krásně nafouknou a dají se plnit. Již několikrát jsem tímto chlebem překvapil návštěvu.

    1. iffi   02.02.2013 | 22:40 | reagovat | závadný

      Koukala jsem na film sex ve městě 2 a tam jedli jídlo "mara mara". Co je to? Výmysl, nebo nějaké jejich tradiční :-)). Dík :-)

  5. Šárka   12.01.2007 | 17:52 | reagovat | závadný

    Z uvedené dávky jich je 10velkých,dělám ale menší.Hodně záleží na kvalitě droždí,jak těsto nakyne.S zamrazením nemám zkušenos,vždy se snědí hned.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web