Autor:

Arabský chéb

Střední
Ingredience
Mouka 500 g
Droždí 15 g
Voda  
Sůl  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Ostatní

Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek.
Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto. Do těsta přidáme lžíci oleje.
Těsto potřeme olejem a necháme kynout asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vypracujeme placku asi 1/2 cm silnou. Placky poprášíme moukou a necháme přikryté 1/2 hodiny v teple.
Pečeme ve vyhřáté troubě na vymaštěném plechu 10 minut, shora navlhčené vodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Arabský chéb

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web