Arabský chéb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mouka
    • 15
      g droždí
    • voda
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek.
2
Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto. Do těsta přidáme lžíci oleje.
3
Těsto potřeme olejem a necháme kynout asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vypracujeme placku asi 1/2 cm silnou. Placky poprášíme moukou a necháme přikryté 1/2 hodiny v teple.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na vymaštěném plechu 10 minut, shora navlhčené vodou.
Zařazení: Přílohy Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.