Autor:

Arabský kebab

Střední
Ingredience
Hovězí maso
s krátkou svalovinou
800 g
Sůl  
Máslo 4 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Vývar 1 kostka
Česnek 6 stroužek
Brambory 8 ks
Skořice
kousek celé, nebo 1/2 lžičky mleté
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátéme másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu.

Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Arabský kebab

Komentáře

  1. Richard   26.09.2012 | 20:10 | reagovat |

    Naprostou souhlasím s Janaso - úžasný, chutný a jednoduchý :-) recept. Uvařil jsem, ochutnal a sežral....! Tak jsme se přecpali, že mi snad praskla žaludeční stěna......

  2. Janaso   19.03.2011 | 19:12 | reagovat |

    Bez ohledu na vhodnost či nevhodnost názvu zařazuji do oblíbených. Rodina mlaskala nahlas a třikrát(!) se přidávalo.

  3. misa slavikova   24.07.2009 | 18:54 | reagovat |

    Nemáte to jedno??Kdo chce tak at ochutna.Jedla jsem ho ve Španělsku i v Řecku a různě vždy to je udělané jinak.Na špilku na talířku v bulce.a jestli se vám tento recept nelíbí jaký je tak si ho napiheejte na špejli a hodte na chvilku na gril.

  4. lAJDA TUPÁ   04.01.2008 | 20:23 | reagovat |

    Kebab je pokrm z mletého masa -na jehle,masa grilovaného vertykálně a postupně se odřezává , ale kebab muže vypadat podobně jako guláš protože se připravuje i v hrnci e podlévá se vodou____Kebab je hodně druhu ale turecký je nejčastěji z jehněčího masa KUZU.

  5. j   15.07.2007 | 23:02 | reagovat |

    byla sem v Egyptě...měla sem tam kebab..několikrát..a předtav si-NEBYL MLETÝ!!Kebab je z různých druhů masa-jen ne z vepřového,protože je to proti muslimskému přesvědčení...nicméně si myslím,že místo dumání nad tím,proč se recept jmenuje kebab,byste mohli jít spíš k plotně a zkusit to uvařit a zjistit,jak to chutná..možná to neni kebab,ale třeba budete překvapení,jak je to dobrý

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web