Autor:

Arabský kebab

Střední
Ingredience
Hovězí maso
s krátkou svalovinou
800 g
Sůl  
Máslo 4 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Vývar 1 kostka
Česnek 6 stroužek
Brambory 8 ks
Skořice
kousek celé, nebo 1/2 lžičky mleté
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátéme másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu.

Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Arabský kebab

Komentáře

  1. Richard   26.09.2012 | 20:10 | reagovat | závadný

    Naprostou souhlasím s Janaso - úžasný, chutný a jednoduchý :-) recept. Uvařil jsem, ochutnal a sežral....! Tak jsme se přecpali, že mi snad praskla žaludeční stěna......

  2. Janaso   19.03.2011 | 19:12 | reagovat | závadný

    Bez ohledu na vhodnost či nevhodnost názvu zařazuji do oblíbených. Rodina mlaskala nahlas a třikrát(!) se přidávalo.

  3. misa slavikova   24.07.2009 | 18:54 | reagovat | závadný

    Nemáte to jedno??Kdo chce tak at ochutna.Jedla jsem ho ve Španělsku i v Řecku a různě vždy to je udělané jinak.Na špilku na talířku v bulce.a jestli se vám tento recept nelíbí jaký je tak si ho napiheejte na špejli a hodte na chvilku na gril.

  4. lAJDA TUPÁ   04.01.2008 | 20:23 | reagovat | závadný

    Kebab je pokrm z mletého masa -na jehle,masa grilovaného vertykálně a postupně se odřezává , ale kebab muže vypadat podobně jako guláš protože se připravuje i v hrnci e podlévá se vodou____Kebab je hodně druhu ale turecký je nejčastěji z jehněčího masa KUZU.

  5. j   15.07.2007 | 23:02 | reagovat | závadný

    byla sem v Egyptě...měla sem tam kebab..několikrát..a předtav si-NEBYL MLETÝ!!Kebab je z různých druhů masa-jen ne z vepřového,protože je to proti muslimskému přesvědčení...nicméně si myslím,že místo dumání nad tím,proč se recept jmenuje kebab,byste mohli jít spíš k plotně a zkusit to uvařit a zjistit,jak to chutná..možná to neni kebab,ale třeba budete překvapení,jak je to dobrý

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web