Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu,...
více o Ruské vejce
Do misky dáme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí s troškou cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme...
více o Super pirožky
Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili...
více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano
Vyšlehejte smetanu, pak i sníh z bílků a nakonec rovněž samostatně žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem postupně vmíchejte sníh z bílků i...
více o Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky
Na rozpáleném oleji usmažíme cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, cuketu, klobásu, kukuřici a vypocený lilek. Vše lehce opečeme. Dochutíme...
více o Pirožky mňam mňam
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
Za...
více o Ruské lívance bliny
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro...
více o Pravé ruské kvašáky
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso,...
více o Pirožky z domácí pekárny
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem...
více o Sladké ruské pirohy
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme...
více o Rasstegaje - malé ruské pirožky
V míse zpracujeme kynuté těsto, až se dělají bublinky. Opatrně s mlékem, radši přidávat po troškách. Nechat vykynout.
Náplň: pomlít salám do kastrůlku...
více o Masové pirožky
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky,...
více o Bramborové pirožky
Na zpěněné cibulce orestujeme okořeněné mleté maso. Připravíme si bramborové těsto ze sáčku a rukou děláme malé placičky, které naplníme masem,...
více o Pirožky k večeři
Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka.
Mezitím si...
více o Ruské roštěnky
Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme...
více o Pirožky s jablkovou náplní
Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, doprostřed položíme nádivku a okraje přehneme, dobře stlačíme. Na nádivku vymačkáme kyselé zelí a...
více o pirožky s uzeným a zelím
Na polovině másla osmažíme nakrájenou cibuli. Zeleninu nakrájíme a uvaříme v malém množství osolené vody. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji...
více o Ruské zeleninové ragú
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce...
více o Pierogi ‒ pirožky