Autor:

Bramborové pirožky

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Žloutek 2 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Brambory
uvařené a nastrouhané
4 ks
Sůl 1 špetka
Cukr 2 lžíce
Droždí 1 kostka
Mléko
tolik, aby vzniklo vláčné těsto
 

Postup přípravy:

Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky, olej, sůl, brambory, kvásek a podle potřeby mléko. Vymícháme těsto a necháme půl hodiny kynout.
Těsto silněji vyválíme, pokrájíme na čtverečky, které plníme makovou, ořechovou, tvarohovou nebo marmeládovou náplní, zkroutíme, konce zatlačíme a vytvoříme válečky, které necháme ještě půl hodiny kynout.
Smažíme v horkém oleji z jedné strany přikryté, z druhé strany odkryté (jako šišky).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bramborové pirožky

Komentáře

  1. 0linka   27.10.2005 | 16:02 | reagovat |

    Presne ako šišky - smažíme ich z obidvoch strán (najprv prikryté, po otočení odkryté). Ponorené môžu byť, keď sa podarí, ale oni plávajú na vrchu ako šišky. Plnka je sladká, môžu sa aj pocukrovať. A najlepšie sú teplé.

  2. Marcela Vrabcová   27.10.2005 | 15:29 | reagovat |

    Jsem z toho trosku zmatena. Znamena to, ze nemaji byt cele ponorene a nemam je otacet? A ji se pak treba jen pocukrovane?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web