Bramborové pirožky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks brambory uvařené a nastrouhané
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kostka droždí
    • mléko tolik, aby vzniklo vláčné těsto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
2
Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky, olej, sůl, brambory, kvásek a podle potřeby mléko. Vymícháme těsto a necháme půl hodiny kynout.
3
Těsto silněji vyválíme, pokrájíme na čtverečky, které plníme makovou, ořechovou, tvarohovou nebo marmeládovou náplní, zkroutíme, konce zatlačíme a vytvoříme válečky, které necháme ještě půl hodiny kynout.
4
Smažíme v horkém oleji z jedné strany přikryté, z druhé strany odkryté (jako šišky).

Komentáře k receptu

  • 0linka
    0linka |

    27. 10. 2005 16:02

    Presne ako šišky - smažíme ich z obidvoch strán (najprv prikryté, po otočení odkryté). Ponorené môžu byť, keď sa podarí, ale oni plávajú na vrchu ako šišky. Plnka je sladká, môžu sa aj pocukrovať. A najlepšie sú teplé.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    27. 10. 2005 15:29

    Jsem z toho trosku zmatena. Znamena to, ze nemaji byt cele ponorene a nemam je otacet? A ji se pak treba jen pocukrovane?