Autor:

Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky

6 kJ 1 kalorií kJ
10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Dortové oplatky
můžou být černé i bílé
2 ks

Postup přípravy:

Vyšlehejte smetanu, pak i sníh z bílků a nakonec rovněž samostatně žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem postupně vmíchejte sníh z bílků i vyšlehanou smetanu.

Na dno nádoby dejte oplatky a na ně rozprostřete směs. Hotový výrobek dejte do mrazáku a asi po půl hodině hmotu promíchejte. Stejný postup zopakujte ještě dvakrát. Hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru.

Když už je hmota dostatečně zmrzlá, srovnejte povrch hmoty a naskládejte oplatky. Pak nechte zmrzlinu zamrazit do druhého dne.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web