Autor:

Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky

6 kJ 1 kalorií kJ
10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Dortové oplatky
můžou být černé i bílé
2 ks

Postup přípravy:

Vyšlehejte smetanu, pak i sníh z bílků a nakonec rovněž samostatně žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem postupně vmíchejte sníh z bílků i vyšlehanou smetanu.

Na dno nádoby dejte oplatky a na ně rozprostřete směs. Hotový výrobek dejte do mrazáku a asi po půl hodině hmotu promíchejte. Stejný postup zopakujte ještě dvakrát. Hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru.

Když už je hmota dostatečně zmrzlá, srovnejte povrch hmoty a naskládejte oplatky. Pak nechte zmrzlinu zamrazit do druhého dne.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web