Masové pirožky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pirožky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      l mléko 1/4-1/3
    • 50
      g rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • 750
      g točený salám
    • sádlo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse zpracujeme kynuté těsto, až se dělají bublinky. Opatrně s mlékem, radši přidávat po troškách. Nechat vykynout.
2
Náplň: pomlít salám do kastrůlku se sádlem, osolit, přidat vajíčka a bílky a osmahnout tak, až se vajíčka srazí. Vyhazovat pomoučněnou lžící vykynuté těsto, plnit pirožky náplní stejně jako buchty a trošku je zplacatit tak, aby se dobře smažily po obou stranách.
3
Jsou výborné za tepla i za studena.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.