Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v lednici asi hodinu, potom tvoříme přes mlýnek různé tvary, kolečka, rohlíčky, tyčinky, které do poloviny máčíme po vychladnutí v čokoládě.
2
S těstem se velice dobře pracuje, pečeme na pečícím papíče.
Stejných výsledků dosáhnete i s klasickým Lineckým těstem 3:2:1 :-) Pokud "autoři"už to neprovedou sami, je fajn mít receptury odvíjející se od obvyklého balení másla (nemusíte vážit, dělit, nemáte zbytky). V tomto připadku tedy 375:250:125 + 3vařené žloutky, nebo 2syrové, nebo 1vejce (syrové :o)
Ňulinka -
|8. 12. 2008 18:28
Dělala jsem už vloni,jen jsem zapomněla napsat hodnocení a komentář.Tak to dělám teď,měla jsem recept v oblíbených,dnes udělala těsto a jelikož nestíhám,peču zítra.Vynikající,dobře se s těstem pracuje,je měkkoučké a fajn chutná.Jasná 1*.
Věrka
|5. 12. 2007 11:30
Ty žloutky musí být vařené?
Anonym
|27. 11. 2007 07:52
No tak to prožeňte rukama místo strojkem.Nebo vyválet a vykrájet.Je to přeci linecké těsto.:-)PS
Jana Remková
|26. 11. 2007 21:05
Nevím,s pudinkem to nemám vyzkoušené,ale opravdu je to moc dobré těsto.Holky do toho!Jana
Zdenka Matušková
|26. 11. 2007 19:08
Marsí, klídek, já mám nástavec a mlýnek nemám. Hodlám si ho od někoho vypůjčit, ale ještě nevím od koho....
Marsí
|26. 11. 2007 13:58
No tak to se můžu jít bodnout, páč nástavec mám jiný a mlýnek taky....:-(
Anonym
|26. 11. 2007 13:02
Co kdybych tam přidala pudinkový prášek?
Anna Č.
|26. 11. 2007 11:43
Je to výborné těsto.V literatuře je uvedené jako Těsto z Lince.Dávám za 1.