Tiramissu po česku

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení cukrářské piškoty
    • 4
      ks tučný tvaroh
    • 0,8
      l černá káva
    • 10
      lžíce hnědý rum
    • 6
      lžíce vaječný koňak
    • 5
      lžíce cukr
    • 2
      špetka skořice - mletá
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání ušlehaná
    • čokoláda nebo Granko
    • mandlové lupínky - loupané opražené nebo sekané oříšky opražené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kulatou skleněnou mísu.
2
Kávu necháme vychladnout, promícháme s cukrem a rumem. V této kávě namáčíme cukrářské piškoty. Namočenými piškoty vykládáme mísu na dnu i na stranách (vyložíme zevnitř celou mísu).
3
Tvaroh, cukr, vaječný koňak, skořici promícháme, lehce zamícháme do husta ušlehanou šlehačku. Část této hmoty natřeme na piškoty a položíme na ni další vrstvu namočených piškotů. Takto pokračujeme až do vypotřebování tvarohové hmoty.
4
Povrch tvoří tvarohová hmota, kterou uhladíme, posypeme čokoládou a mandlemi nebo oříšky. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do druhého dne do lednice uležet.
5
Potom krájíme na řezy, zdobíme ovocem a šlehačkou a podáváme. Můžeme též nabírat lžící do pohárů a zdobit šlehačkou, čokoládou a ovocem.

Komentáře k receptu

  • lubosmoric@seznam.cz
    lubosmoric@seznam.cz |

    31. 10. 2010 21:16

    POKUD MOŽNO POTŘEBOVAL BYCH TEN RECEPT NA TIRAMISU Z POMAZANKOVÉHO MÁSLA-PŘEDEM DÍKY. :'(

  • Anonym
    Anonym |

    5. 2. 2007 21:51

    Nic moc. Tiramisu z pomazánkového másla je mnohem lepší. A nevím, proč všichni argumentujete syrovými žloutky - v tom druhém receptu totiž nejsou...

  • Anonym
    Anonym |

    23. 6. 2006 08:56

    Včera jsem dělala a bylo výborné

  • Karlina
    Karlina |

    22. 6. 2006 18:12

    Výborné a nejsou tam vejce co preferuji

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    19. 6. 2006 20:49

    Výborné, nejsou tam syrové žloutky ani pomazánkové máslo a proto u mě tohle tiramisu vyhrává. Dávám někdy tvaroh nebo Lučinu nebo Mascarpone, chválím je to za jedna

  • blanka v
    blanka v |

    19. 6. 2006 11:29

    I já musím tento recept velmi pochválit, je opravdu výborný. Jen jsem spotřebovala mnohem méně kávy /asi jen 1/4 litru/, než uvádí recept, ale možná záleží na druhu piškotu - každý saje přece jen trošku jinak.

  • Zdenka Koblihová
    Zdenka Koblihová |

    17. 2. 2006 21:58

    Výborný, nejsou tam syrové žloutky.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    31. 1. 2006 19:52

    Tiramisu po cesku je opravdu vynikajici, udelala jsem ho na oslavu a kazdy si pochvaloval tuto dobrotu.POMAZANKOVE MASLO PERFEKTNE NAHRADI MASCARPONE A REKLA BYCH, ZE CHUTNA JESTE LIP. VYBORE!!!!!

  • Fleur
    Fleur |

    30. 6. 2005 10:45

    Doporučuji, je opravdu výborný

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    11. 1. 2005 18:53

    Lépe mi chutná než tiramisu z pomazánkového másla

  • Lubor
    Lubor |

    13. 11. 2004 09:28

    Výborné, daleko lepší než druhé tiramisu z pomazánkového másla. Tohle je opravdová bašta

  • Alis
    Alis |

    11. 10. 2004 19:03

    Doporučuji udělat tento druh, je opravdu výborný

  • Anonym
    Anonym |

    28. 8. 2004 15:35

    Výborné, dělám pravidelně také z toho důvodu, že v receptu nejsou syrové žloutky, ale vaječný koňak.