Sušenky z ovesných vloček

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g ovesné vločky
    • 160
      g tuk
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky nasucho opražíme, až zčervenají. Přidáme ostatní ingredience - můžeme přidat nahrubo nasekané ořechy, rozinky, kokos, kousky čokolády - dle naší volby. Buď kávovou lžičkou děláme na vymazaný plech (nebo na pečicí papír) kopečky nebo rukou tvoříme malé kuličky a doprostřed uděláme důlek a do něj můžeme dát trochu džemu nebo oříšek, opět jak je libo. Pečeme do růžova.
2
Výborné a nepříliš kalorické sušenky k "zobání".
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila
    Kamila |

    26. 2. 2015 11:16

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký ten tuk přesně. Děkuji :)

  • dynicka
    dynicka |

    30. 9. 2014 12:04

    tatta

  • Katka668
    Katka668 |

    27. 10. 2013 11:55

    Jsou výborné! Všem moc chutnaly :)

  • Gábina
    Gábina |

    14. 8. 2013 13:15

    Na kolik stupňů a jak dlouho je pečete? O:-)

  • míša
    míša |

    6. 4. 2013 13:04

    doporučuji sou rychlé a taky rychle byli přič no prostě doporučuji ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    19. 7. 2011 16:30

    Chtěla bych tyto sušenky vyzkoušet, jen přemýšlím, jestli je lepší je nechat volně, nebo radši uzavřít v nějaké nádobě.. Nevíte někdo?

  • Vlasta Maršálková
    Vlasta Maršálková |

    30. 11. 2007 18:46

    opravdu doporučuji, jsem strašně šťastná, že jsem ten recept opět našla, výtisk se ztratil při stěhování! Když se přidá kokos, jsou sušenky krásně nadýchané!a ohromně dlouho vydrží jedlé.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    14. 3. 2006 10:25

    Dovoluji si upozornit, že na těchto sušenkách není nic nekalorického, mají kolem 1800kJ/100g podobně jako kterékoliv jiné neplněné sušenky. Takže zobat opatrně, pokud jde o kalorie.