Ochucená bezvaječná majonéza z tvarohu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyklepeme tvaroh do hluboké mísy a mícháme v jednom směru dřevěnou vařečkou - přidáváme olej po lžičce než se vytvoří majonéza - nebo to hodíme do mixéru :-). Ochutíme a můžeme použít na chlebíčky místo pomazánky, obzvlášť se mi osvědčila pod zeleninou (rajčátka, papriky, okurky) nebo pod rybičky, kyselé okurky, vařená vejce.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tvaroh z vaničky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    20. 11. 2005 12:11

    Jani, urcite zamichat v robotu - setri to cas a neboli ruka:-)) Ja podala tetin recept jak mi to popsala...taky je to uz prez 30let:-))

  • Jana Han
    Jana Han |

    19. 11. 2005 17:44

    Ja nekdy micham majonezu s bilym jogurtem nebo hustou zakysanou smetanou, do salatu je to vynikajici. Jeste neco, nesel by ten tvaroh michat v robotu? urcite by se dosahlo, s pouzitim toho oleje, krasne hladke majonezy. Tento recept urcite vyzkousim, je to dobry "figl". Diky Airan.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    19. 11. 2005 17:08

    Je to recept me tety, vymyslela si to sama, protoze jeji manzel nesnasel majonezu ze syrovych vajec. Ja osobne mam nejradeji zlaty stred - micham majonezu s tvarohem abych ji odlehcila:-))

Abecední seznam: