• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Medovník opravdu snadno a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Medovník opravdu snadno a rychle

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník opravdu snadno a rychle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Svařit
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,75
      lžička jedlá soda nebo 1/2 prášku do pečiva
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce kakao
  • Krém
    • 3
      dl mléko
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Svařenou směs na těsto nechat mírně vychladit a smíchat s 450 g hladké mouky. Udělat těsto a rozdělit na 5 dílů. Každý díl vyválet na pečícím papíru (těsto se vůbec nelepí) podle velikosti dna kruhové dortové formy - s okraji o něco přesahujícími formu. Tyto odkrojky pak poslouží nastrouhané na posyp. Péct asi při 150 °C po dobu asi 7-10 minut, jednoduše dokud nezačne vonět a okraje trochu ztmavnou. Hned po vytažení z trouby vykrojit podle dna formy kulatou placku a odkrojit přesahující okraje. Pak placku z papíru uvolnit (jen nadzdvihnout, aby se pak nepřilepila) a nechat jí na rovné ploše vyhladnout. Po vychladnutí ztvrdne. Když se upeče další, vrstvíme je na sebe (i s tím papírem). Promazáváme buď hned, nebo je napečeme do zásoby na další den, změknou spolehlivě brzo (asi za 3 hodiny už můžeme podávat). Promazáváme ve formě, forma pomůže udržet tvar a střídáme vrstvy placka - krém (krému je vrstva o něco málo větší než je placka a nebo silně jako je placka, nutno vyzkoušet, záleží na velikosti formy) a zbylým krémem potřeme pak celý povrch a ozdobíme nastrouhanými zbytky upečeného těsta.
2
Krém: svařit mléko spolohrubou moukou na kaši, přidat máslo a moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem - umíchat a pak přidat 1 zakysanou smetanu.
3
Krájíme teplým nožem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Arletová | 21. 5. 2015 17:46

    Úplně úžasný recept určitě ho vyzkouším <3 <3 <3 <3 <3

  • Anna | 13. 10. 2013 14:32

    Úžasný!! :) Medu jsem dala více, protože tam nešel moc cítit, ale jinak bezva! Zakysané smetany jsem dala dvě, ať to výjde na celý dort.. Zmizel během půl dne!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Oli | 12. 5. 2011 18:19

    Perfektní recept celá rodina ho chválila a dokonce prý je lepší než kupovaný.Jen jsem vynechala tu smetanu a dala víc medu a opravdu super!!!A pro ty co neví v čem je rychlejší tak ať si zkusí udělat klasický a možná pochopí!!! ;-)

  • k | 7. 10. 2010 17:09

    :-|

  • Renáta B. | 16. 6. 2008 17:50

    Tento medovník je opravdu jednoduchý. Jednodušší příprava spočívá v použitých surovinách, které jsou vždy po ruce. Také jsem pročítala zdejší recepty a srovnávala s tím "mým", než jsem ho sem umístila. Jednoduchá je i manipulace s těstem a nemohla jsem se nepodělit s postupem a radami , kterých se mi od kolegyně dostalo.Pro úplnost - na to vejce a tu sodu jsem se jí ptala taky, nezdálo se mi to stejně jako vám. Ale opravdu tam patří, všechno se to krásně rozmíchá a nic se nesrazí. Recept by snad šel jen upravit ubráním cukru, když jsem ho poprvé udělala, přišel mi medovník docela sladký. A zakysané smetany dám příště dvě - toho krému jsem nakonec dávala na jednu placku asi 2-2,5 lžíce, formu mám průměr 21 cm. Pracné to opravdu není, svaříte, přidáte mouku, vyválíte, upečete, namažete.

  • Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 22:16

    Recept asi výborný,vypadá velice zajímavě rád bych řekl i dobrý,ale ač velice nerad,musím souhlasit s paní Zdenou z Jm,nepřipadá mi to rychlé,ale docela složité.Rozhodně se pokusím vyzkoušet,rád experimentuji,potom se vrátím k hodnocení.

  • Renata Kopečná | 4. 6. 2008 14:25

    Receptů na medovník je spousta,já dávám 4 vejce a 1 lžičku jedlé sody,které dohromady ušlehám v misce a potom opatrně přimíchávám do směsi másla,medu a cukru,Musí se rychle míchat a pomalu lít a vejce se nesrazí.Pokud máte strach,sundejte nádobu s medovým máslem z ohně,vmíchejte vejce a pak znovu postavte na oheň a nechte prohřát.Ale musí se opravdu pořád usilovně míchat.Ještě se mi nestalo,aby se vejce srazilo.Mléko a kakao já nedávám.

  • Andrea | 4. 6. 2008 12:24

    Nevím, čím je tento medovník vyjímečný....

  • Zdena z JM | 4. 6. 2008 10:36

    Já jsem zase nepochopila u tohoto receptu, v čem je rychlý. Vždyť se připravuje stejně jako všechny ostatní medovníky na těchto stránkách. A podle mě je medovník docela pracný moučník.

  • Miroslava Severová | 4. 6. 2008 10:16

    Čekala jsem jestli se někdo ozve, mám stejný názor jako Ty Zdenko, prášek do peč., to mě hned nenapadlo, ale to vejce, tak to se určité zdrcne. Já dělala medovník podle receptu zde uvedeného "Buchta alá medovník" nebo tak nějak se to jmenovalo a rozpuštění ingrediencí jsem čekala až směs schladne a pak teprve vejce.

  • Zdenka Korábová | 4. 6. 2008 08:29

    Mám dotaz, svařuje se opravdu i vejce a kypřící prášek. Myslím,že kypřidlo dlouhým pobytem v vhklém a teplém prostředí ztratí účinnost a vejce se chtě -nechtě srazí. Jaké máte zkušenosti?

  • Evangelina Ciprová | 3. 6. 2008 10:44

    Tak tomuhle říkám opravdu snadné a rychlé. Jestli je to i tak dobré, není co řešit. Zatím se mi nechtělo do medovníku pouštět, protože nerada dělám pracné moučníky, ale tenhle konečně vyzkouším. Dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jedlá soda Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Čínská rýže

Čínská rýže

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

30 minut
Salát Nicoise s rýží

Salát Nicoise s rýží

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

20 minut
Šeříkový sirup

Šeříkový sirup

30 minut
Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

30 minut
Grilované portobello s bylinkami

Grilované portobello s bylinkami

30 minut
Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

150 minut
Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Poslední sledované recepty

86
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Bešamel
Bešamel
50
Palačinky
Palačinky
36
Krupicová kaše
Krupicová kaše

Zajímavé články

Není minerálka jako minerálka: Pozor na to, kterou pijete
Není minerálka jako minerálka: Pozor na to,…
10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu, na grilu, z trouby i nakládané
10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu,…
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji, který snadno připravíte doma
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji,…
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby tento dort zdobil váš svatební stůl?
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby…
Nejlepší a nejjednodušší domácí zmrzlina? Cukrář Josef Maršálek prozradil svůj oblíbený recept
Nejlepší a nejjednodušší domácí zmrzlina? Cukrář…
AHA.cz Posun v bouračce Patrasové: Oslavenec Felix vyfasoval zákaz!

Posun v bouračce Patrasové: Oslavenec Felix vyfasoval zákaz!

Mimibazar Domácí zmrzlina: Recept na vanilkovou, čokoládovou, jahodovou, i se slaným karamelem

Domácí zmrzlina: Recept na vanilkovou, čokoládovou, jahodovou, i se slaným karamelem

Dáma.cz 10 věcí, které jste nevěděli o Býkovi. Tyto vlastnosti jsou pro něj typické

10 věcí, které jste nevěděli o Býkovi. Tyto vlastnosti jsou pro něj typické

Blesk pro ženy Nemoc, která způsobuje pomerančovou kůži a široké boky? Čtyřnásobná matka z ní udělala svou přednost

Nemoc, která způsobuje pomerančovou kůži a široké boky? Čtyřnásobná matka z ní udělala svou přednost

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Problémy s pohybem přetrvávají! Alžběta II. absolvovala výstavu květin v luxusním vozíku

Problémy s pohybem přetrvávají! Alžběta II. absolvovala výstavu květin v luxusním vozíku

SportRevue.cz VIDEO: 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Rychlý drobenkový koláč s kakaem a tvarohem. Poznejte kouzlo dokonale vláčného moučníku

Rychlý drobenkový koláč s kakaem a tvarohem. Poznejte kouzlo dokonale vláčného moučníku

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, jejichž jazykem lásky jsou dárky

4 znamení zvěrokruhu, jejichž jazykem lásky jsou dárky

Abecedazahrady Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. Neděláte je také?

Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. Neděláte je také?

  • Recepty.cz
  • Medovník opravdu snadno a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí