• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Medovník opravdu snadno a rychle
    Napište svůj komentář k receptu

    Medovník opravdu snadno a rychle

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medovník opravdu snadno a rychle
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Svařit
      • 150
        g cukr krupice
      • 100
        g máslo
      • 1
        ks vejce
      • 0,75
        lžička jedlá soda nebo 1/2 prášku do pečiva
      • 2
        lžíce med
      • 2
        lžíce mléko
      • 1
        lžíce kakao
    • Krém
      • 3
        dl mléko
      • 3
        lžíce polohrubá mouka
      • 180
        g máslo
      • 180
        g moučkový cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        kelímek zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Svařenou směs na těsto nechat mírně vychladit a smíchat s 450 g hladké mouky. Udělat těsto a rozdělit na 5 dílů. Každý díl vyválet na pečícím papíru (těsto se vůbec nelepí) podle velikosti dna kruhové dortové formy - s okraji o něco přesahujícími formu. Tyto odkrojky pak poslouží nastrouhané na posyp. Péct asi při 150 °C po dobu asi 7-10 minut, jednoduše dokud nezačne vonět a okraje trochu ztmavnou. Hned po vytažení z trouby vykrojit podle dna formy kulatou placku a odkrojit přesahující okraje. Pak placku z papíru uvolnit (jen nadzdvihnout, aby se pak nepřilepila) a nechat jí na rovné ploše vyhladnout. Po vychladnutí ztvrdne. Když se upeče další, vrstvíme je na sebe (i s tím papírem). Promazáváme buď hned, nebo je napečeme do zásoby na další den, změknou spolehlivě brzo (asi za 3 hodiny už můžeme podávat). Promazáváme ve formě, forma pomůže udržet tvar a střídáme vrstvy placka - krém (krému je vrstva o něco málo větší než je placka a nebo silně jako je placka, nutno vyzkoušet, záleží na velikosti formy) a zbylým krémem potřeme pak celý povrch a ozdobíme nastrouhanými zbytky upečeného těsta.
    2
    Krém: svařit mléko spolohrubou moukou na kaši, přidat máslo a moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem - umíchat a pak přidat 1 zakysanou smetanu.
    3
    Krájíme teplým nožem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chlebová placka snadno a rychle

    Chlebová placka snadno a rychle

    Perníková chaloupka snadno a rychle

    Perníková chaloupka snadno a rychle

    Játrová omáčka - snadno a rychle

    Játrová omáčka - snadno a rychle

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Veronika Arletová | 21. 5. 2015 17:46

      Úplně úžasný recept určitě ho vyzkouším <3 <3 <3 <3 <3

    • Anna
      Anna | 13. 10. 2013 14:32

      Úžasný!! :) Medu jsem dala více, protože tam nešel moc cítit, ale jinak bezva! Zakysané smetany jsem dala dvě, ať to výjde na celý dort.. Zmizel během půl dne!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3

    • Oli
      Oli | 12. 5. 2011 18:19

      Perfektní recept celá rodina ho chválila a dokonce prý je lepší než kupovaný.Jen jsem vynechala tu smetanu a dala víc medu a opravdu super!!!A pro ty co neví v čem je rychlejší tak ať si zkusí udělat klasický a možná pochopí!!! ;-)

    • k
      k | 7. 10. 2010 17:09

      :-|

    • Renáta B.
      Renáta B. | 16. 6. 2008 17:50

      Tento medovník je opravdu jednoduchý. Jednodušší příprava spočívá v použitých surovinách, které jsou vždy po ruce. Také jsem pročítala zdejší recepty a srovnávala s tím "mým", než jsem ho sem umístila. Jednoduchá je i manipulace s těstem a nemohla jsem se nepodělit s postupem a radami , kterých se mi od kolegyně dostalo.Pro úplnost - na to vejce a tu sodu jsem se jí ptala taky, nezdálo se mi to stejně jako vám. Ale opravdu tam patří, všechno se to krásně rozmíchá a nic se nesrazí. Recept by snad šel jen upravit ubráním cukru, když jsem ho poprvé udělala, přišel mi medovník docela sladký. A zakysané smetany dám příště dvě - toho krému jsem nakonec dávala na jednu placku asi 2-2,5 lžíce, formu mám průměr 21 cm. Pracné to opravdu není, svaříte, přidáte mouku, vyválíte, upečete, namažete.

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 4. 6. 2008 22:16

      Recept asi výborný,vypadá velice zajímavě rád bych řekl i dobrý,ale ač velice nerad,musím souhlasit s paní Zdenou z Jm,nepřipadá mi to rychlé,ale docela složité.Rozhodně se pokusím vyzkoušet,rád experimentuji,potom se vrátím k hodnocení.

    • Renata Kopečná
      Renata Kopečná | 4. 6. 2008 14:25

      Receptů na medovník je spousta,já dávám 4 vejce a 1 lžičku jedlé sody,které dohromady ušlehám v misce a potom opatrně přimíchávám do směsi másla,medu a cukru,Musí se rychle míchat a pomalu lít a vejce se nesrazí.Pokud máte strach,sundejte nádobu s medovým máslem z ohně,vmíchejte vejce a pak znovu postavte na oheň a nechte prohřát.Ale musí se opravdu pořád usilovně míchat.Ještě se mi nestalo,aby se vejce srazilo.Mléko a kakao já nedávám.

    • Andrea
      Andrea | 4. 6. 2008 12:24

      Nevím, čím je tento medovník vyjímečný....

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 4. 6. 2008 10:36

      Já jsem zase nepochopila u tohoto receptu, v čem je rychlý. Vždyť se připravuje stejně jako všechny ostatní medovníky na těchto stránkách. A podle mě je medovník docela pracný moučník.

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 4. 6. 2008 10:16

      Čekala jsem jestli se někdo ozve, mám stejný názor jako Ty Zdenko, prášek do peč., to mě hned nenapadlo, ale to vejce, tak to se určité zdrcne. Já dělala medovník podle receptu zde uvedeného "Buchta alá medovník" nebo tak nějak se to jmenovalo a rozpuštění ingrediencí jsem čekala až směs schladne a pak teprve vejce.

    • Zdenka Korábová
      Zdenka Korábová | 4. 6. 2008 08:29

      Mám dotaz, svařuje se opravdu i vejce a kypřící prášek. Myslím,že kypřidlo dlouhým pobytem v vhklém a teplém prostředí ztratí účinnost a vejce se chtě -nechtě srazí. Jaké máte zkušenosti?

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 3. 6. 2008 10:44

      Tak tomuhle říkám opravdu snadné a rychlé. Jestli je to i tak dobré, není co řešit. Zatím se mi nechtělo do medovníku pouštět, protože nerada dělám pracné moučníky, ale tenhle konečně vyzkouším. Dávám za jedna.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jedlá soda Kakao Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí maso na zázvoru

    Hovězí maso na zázvoru

    Dobrý perník

    Dobrý perník

    Blesková vajíčková polévka

    Blesková vajíčková polévka

    Bůčkové závitky se zelím

    Bůčkové závitky se zelím

    Pikantní gyros v housce

    Pikantní gyros v housce

    Kynuté pletýnky - smažené

    Kynuté pletýnky - smažené

    Pizza s cuketou

    Pizza s cuketou

    Lehké a křupavé vafle

    Lehké a křupavé vafle

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

    Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    46
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    38
    Bramboráky
    Bramboráky
    35
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    33
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Medovník opravdu snadno a rychle
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí