Linguine con prosciutto et funghi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny kvalitní těstoviny Linguine nebo Spaghetti
    • 4
      plátek šunka
    • žampiony čerstvé
    • 1
      dl mléko
    • 2
      stroužek česnek
    • feferonka čerstvá
    • 3
      ks tavený sýr Kiri
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce s osolenou vroucí vodou hodíme těstoviny a vaříme al dente. V pánvi rozpustíme lžičku másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, šunku nakrájenou na nudličky a feferonky taktéž na nudličky. Lehce orestuje a zalijeme mlékem, rozdrobíme Kiri, vaříme, dokud se sýr nerozpustí a žampiony neuvaři, cca 5 minut. Do omáčky vymačkáme česnek, osolíme a opepříme. Scedíme těstoviny a zamícháme s omáčkou. Sypat parmazánem už není třeba, chuť je i tak dost výrazná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Terezka95
    Terezka95 |

    22. 7. 2013 13:25

    Bomba! Rychle, chutne jidlo Pridala jsem i cervenou papriku na prouzky, olivy i feferonku. Pritel si mlaskal, opravdu skvele ;-)

  • Lenka Valentová
    Lenka Valentová |

    2. 4. 2010 09:57

    Velice rychlé jídlo a chuť je naprosto geniální!Sice jsem udělala drobnou úpravu - bála jsem se těch feferonek a nahradila je olivami, protože jsem si říkala, že jsou také dostatečně výrazné a bylo to skvělé!!!Už jsme to vařili několikrát, úplně jsme si to jídlo s manželem zamilovali, mohu všem opravdu doporučit. Určitě to někdy vyzkouším i s těmi feferonkami.