Kuřecí prsa na citronu a bazalce s konjakovou rýží

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení rýže konjaková Perfect Rice Natural
    • 2
      ks kuřecí prsa na kostky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks citron
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      hrst bazalka
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte si troubu na 200°C. Nejdříve si omyjte a osušte kuřecí maso a nakrájejte ho na větší kostky. Do zapékací misky dejte maso, olivový olej a přidejte šťávu ze 2 citrónů. Vymačkané části citrónů rozkrojte na čtvrtky a přidejte k masu. Přidejte sůl a čerstvě namletý pepř a vše důkladně promíchejte, aby maso bylo řádně obalené. Dejte do horké trouby péct asi na 30 minut.
2
Zkontrolujte částečně upečené maso, mělo by být již propečené, opatrně přidejte sklenku bílého vína a čerstvou bazalku a promíchejte. Přikryjte alobalem a ještě asi 15 - 20 minut dopečte.
3
Mezitím si propláchněte konjakovou rýži v horké a poté studené vodě, důkladně okapejte. Pokud chcete podávat rýži jako přílohu, ohřejte ji v mikrovlnné troubě asi na 2 minuty. Servírujte s horkou rýží zalitou omáčkou a masem.
4
Pokud chcete ještě rýži více nasáknout citrónově bazalkovou omáčkou, vyndejte maso z trouby, odstraňte alobal, vyndejte lístky bazalky, které již ovoněly omáčku a přidejte rýži a zamíchejte. Nechte jen na pár minut zapéct a prohřát.
5
Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: