Dýně Hokkaido jako gyros

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni Hokkaido celou upečtě nasucho v troubě. Slupka se potom dbře stáhne. Upěčenou dýni okrajujte v plátcích jako Gyros. Neskutečně dobré !!! Obzvlášť Vaše děti budou nadšené !
Použité ingredience v tomto receptu: Dýně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milka
    Milka |

    11. 12. 2014 17:53

    Nikdo ale nepíšete,jak silné asi mají plátky Hokkaidó být :'(

  • lenka
    lenka |

    3. 9. 2012 18:10

    Dvakrát jsme pečenou dýni měla (mírně potřenou olejem, česnekem a kořením), ale nevím na kolik stupňů a jak dlouho péct?

  • paintress
    paintress |

    8. 10. 2011 11:47

    Skvělá záležitost! Dýni Hokkaido miluji. Zatím jsem z ní dělala hlavně přílohu - nasucho v troubě opečené plátky posolené a podle chuti okořeněné dýně na pečícím papíru - ty chutnaly snad každému, komu jsem je nabídla, a omáčku, která ale měla "divný ocásek"- zanechávala v ústech divnou pachuť.

  • Vávrová L.
    Vávrová L. |

    5. 10. 2011 14:12

    Mám zkušenost i tuto, dýně se nemusí loupat, protože pečením krásně změkne. Kdyždýni Hokaido jen opláchnete pokud vám síly a umění dýni nakrájet dovolí. Nakrájíme plátky a pak hranolky, posypte grilovacím kořením, může být i polévkové, nebo gyros a máte neskutečnou lahůdku. Když chcete, na závěr zapnete gril, musíte sem tam zkusit, aby to bylo podle vaší představy.Hodí se, jako součást oběda, ale i jen tak na zobání dětem místo chipsů a je to zdravé.