Basilejské laskominy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 90 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g med tekutý
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 2
      špetka muškátový oříšek mletý
    • 150
      g mandle nasekané
    • 1
      ks citronová kůra (z bio citronu)
    • 75
      g oranžát
    • 75
      g citronát
    • 8
      lžíce třešňovice
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce třešňovice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Med a cukr dejte do kastrůlku a za stálého míchání zahřívejte do úplného rozpuštění, pak částečně zchlaďte a postupně vmíchejte ingredience v pořadí jak jsou uvedeny v receptu.
2
Vypracujte těsto, které položíte na pečící papír a vyválejte na velikost plechu pomocí mikrotenového sáčku a válečku.
3
Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 15 minut.
4
Upečený plát okamžitě potřete připravenou polevou. Rozkrájejte na kousky o velikosti asi 4 x 3 cm. Cca 90 kousků.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: