Recept na Margaritu – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Tento míchaný koktejl je smíchaný v originální receptuře se sedmi díly stříbrné tequily, čtyřmi díly pomerančového hořkosladkého likéru Cointreau nebo modrého likéru Curacao a třemi díly čerstvé limetkové šťávy.
Tento drink vznikl z drinku Daisy, do kterého se přidávala brandy. Mexická varianta jí nahradila tequilou. Nápoj se servíruje v široké skleničce na nožce s hranou obalenou solnou krustou.
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme, poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.
*...
více o Whiskey Sour - koktejl
Do mixeru vložíme tříšť, nedávkujeme veškeré suroviny, přidáme jahody a vše důkladně promixujeme, ozdobíme a přidáme brčko.
* Zdobíme například...
více o Erozen Strawberry Margarita - koktejl
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem.
Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče....
více o Pomerančový koktejl se sektem
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky...
více o Svařák
Nejprve z domácích zásob vyberete vhodný druh alkoholu (takový, jaký máte nejraději :-)) ).
Pak si připravíte čokoládové figurky:
Figurku vezmete do...
více o Nejrychlejší cukroví
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček.
Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami...
více o Ledové latte s Baileys
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj...
více o Božkov Frappé
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý...
více o Růžový likér
Do sklenice dáme nakrájenou limetku, 8 lístků máty a třtinový cukr. Vše podrtíme. Sklenici naplníme ledem,nalijeme bílý rum a dolijeme sodovkou....
více o Nejlepší mojito
Do sklenice nakrájíme na čtvrtiny omytou limetku, kterou mírně vymačkáme.
Přidáme kostky ledu a nalijeme světlý rum.
Dolijeme Coca Colou. Dozdobit...
více o Cuba libre
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky...
více o Mátový julep
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně...
více o Šípkový likér
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu....
více o Vánoční punč II.
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a...
více o Svařené víno
Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus.
Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetky a citronu.
Na závěr...
více o Yellow Limono
Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na...
více o Ořechovka III.
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme...
více o Likér z máty peprné
Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím...
více o "Pravé" Baileys
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc...
více o Jahodový likér
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem.
Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče....
více o Pomerančový koktejl se sektem
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3...
více o Víno z bezinek
Několik kostek ledu, cinzano bitter a gin důkladně protřepeme v šejkru. Procedíme do vysokého poháru a dolijeme sektem. Ozdobíme koktejlovými třešněmi...
více o Soňa
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové...
více o Čokoládový Baileys
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a necjte je v ní rozpustit.
Odstavte.
Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným...
více o Kouzelný vaječný koňak
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná...
více o Vanilkový vánoční koňak
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.
Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,...
více o Limoncello
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami.
Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice.
Koktejl bude vypadat...
více o Sladké pohlazení
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme...
více o Třešňový likér
Vysokou sklenici naplňte ledem.
Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku.
Vložte...
více o Bavorák
Všechny ingredience smícháme v šejkru.
Ihned podáváme. Je to svěží a chutný koktejl.
Poznámka: oříškový sirup např. od MONIN (měl by se dát sehnat v...
více o Hazelnut hurricane
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu.
Puding uvaříme v 0,5l mléka.
Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum....
více o Baileys IV.
Do shakeru s ledem nalijeme 0,2 cl vodky, 0,2 Havana rumu, 0,2 teqily silver a 0,1 cl Curacaa blue.
Pořádně protřepeme a nalejeme do cosmopolitan...
více o Pangalaktický megacloumák