Extra silný koktejl s velkým množstvím rumu nemá se sladkými džusovými a ovocnými koktejly nic společného. Nápoj je známý už od roku 1896 a je s ním spojeno mnoho osobností, které ho mělo v oblibě, jako třeba J. F. Kennedy nebo Ernest Hemingway.
Daiquiry je v základní variantě jednoduché na suroviny, ale přípravu chce chvilku trpělivosti. Patří do něj bílý rum, limetkový džus a cukrový sirup, který je potřeba svařit z vody a cukru. Po smíchání se servíruje ve skleničce na stopce.
Vše smícháme v mixéru s dvěma lopatkami drceného ledu. Dozdobíme jahodami.... více o Jahodové daiquiri
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme, poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko. *... více o Whiskey Sour - koktejl
Do šejkru vložíme led (tříšť), odměříme všechny suroviny a důkladně protřepáme. Přes sítko nalijeme nápoj do koktejlové sklenky.... více o Daiquiri
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Připravený džbán naplňte asi do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus. Následně přilijte džus a sodu. Nakonec přidejte natenko nakrájené plátky... více o Yellow Apple
Omyté a lehce rozemnuté mátové lístky vložíme do sklenice. Přilijeme limetovou šťávu. Přidáme rum a kostky ledu a přilijeme sodovou vodu. Lehce... více o Mojito
Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus. Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetky a citronu. Na závěr... více o Yellow Limono
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami. Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice. Koktejl bude vypadat... více o Sladké pohlazení
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně... více o Šípkový likér
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt.... více o Sorbetto
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3... více o Víno z bezinek
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná... více o Vanilkový vánoční koňak
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní.... více o Višňový likér
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky... více o Mátový julep
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Víno zahřejeme téměř k varu, přilijeme pomerančový (nebo jiný) likér a směs promícháme. Přilijeme 400 ml vroucí vody, osladíme - dle chuti, zamícháme.... více o Femme fatale s vínem
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu. Puding uvaříme v 0,5l mléka. Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum.... více o Baileys IV.
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý... více o Růžový likér
Vše smícháme v mixéru s dvěma lopatkami drceného ledu. Dozdobíme jahodami.... více o Jahodové daiquiri
Aby koktejl vypadal dostatečně sexy, dejte do long poháru kousky pomeranče, lžičku hnědého cukru, muddlerem pomeranč lehce rozdrťte, aby pustil šťávu... více o Campari Orange Passion
Všechny ingredience smícháme v šejkru. Ihned podáváme. Je to svěží a chutný koktejl. Poznámka: oříškový sirup např. od MONIN (měl by se dát sehnat v... více o Hazelnut hurricane
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme... více o Třešňový likér
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
Několik kostek ledu, cinzano bitter a gin důkladně protřepeme v šejkru. Procedíme do vysokého poháru a dolijeme sektem. Ozdobíme koktejlovými třešněmi... více o Soňa
Do sklenice dáme nakrájenou limetku, 8 lístků máty a třtinový cukr. Vše podrtíme. Sklenici naplníme ledem,nalijeme bílý rum a dolijeme sodovkou.... více o Nejlepší mojito
Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na... více o Ořechovka III.