Recept na Bloody Marry – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Velmi atypický koktejl se jmenuje podle Marie I. Tudorovny, anglické královně, která během vlády nechala popravit stovky lidí. Koktejl samotný vznikl až dlouho, dlouho poté. Kdo se Marií nechal inspirovat, není stoprocentně jasné.

Jednou možností je rok 1939 a kdy ho vytvořil herec George Jessel. Druhou možností je už v roce 1921 jej vynalezl Fernand Petiot. Tajemný původ koktejlu dokresluje jeho nesmírně zajímavé složení.

V základním originálním typu drinku by neměla chybět třetina vodky a dvě třetiny rajčatového džusu, citronová šťáva, worcestrová omáčka, tabasco, sůl a pepř. Některé varianty uvádí také chilli papričky, křen, hovězí bujón (http://www.recepty.cz/hovezi-vyvar) a další. Hotový drink se podává se stonkem celeru, citronem nebo mrkví a olivami.