Žemličky dobré mysli

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 80
      g sádlo
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      dl kysané zelí
    • 4
      lžíce strouhanka opražená
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g točený salám
    • 1
      žloutek
    • oregáno
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout.
2
Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným sádlem, přidáme kvásek a podle potřeby mléko a vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které dáme vykynout.
3
Okapané kysané zelí smícháme s jemně sekaným salámem, kečupem, oregánem a opraženou strouhankou.
4
Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce, na každý dáme kopeček zelné nádivky, dobře uzavřeme (jako když děláme např. ovocné knedlíky) a vytvarujeme do podoby malých žemliček. Ty rozložíme na máslem vymazaný a moukou porášený plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a krystalovou solí a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.