Zbojnická mladosť

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 150
      g slanina
    • olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks paprika
    • 1
      plechovka hrášek malá
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a necháme cca 3 hodiny v chladničce uležet. Pak obalíme v solamylu, na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme masovou směs, chvíli restujeme, pak přidáme proužky zelené papriky, restujeme, po chvíli přidáme kolečka rajčat, znovu restujeme, přidáme kolečka cibule, restujeme, vmícháme sterilovaný hrášek, restujeme a nakonec vmícháme dle chuti kečup (případně rajčatový protlak).
2
Podáváme s volským okem a chlebem.
3
Tento pokrm jsem si oblíbila v jedné hospůdce a recept jsem po dlouhé době obdržela, ale bez přesného množství ingrediencí, takže je to na každém, jak si to ochutí.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milada Chucoli
    Milada Chucoli |

    13. 2. 2012 18:28

    Proc zelená paprika (v ingrediencích jenom paprika!). Tady se do jídla dává jenom paprika cervená, zelená (osmazená) se pouzívá jako príloha ke grilovanému masu nebo k entrecotu pro svou korenistou chut.