Autor:

Závin s mletým masem

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 ks
Mleté maso 400 g
Špek 100 g
Strouhanka  
Mléko  
Česnek 2 stroužek
Hrách 1 plechovka
Sůl  
Pepř mletý  
Vegeta  
Hladká mouka  
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté masou, strouhanku namočenou v mléce, kostičky špeku, vejce, utřený česnek, hladkou mouku, sůl, pepř, vegetu a sterilovaný hrášek bez nálevu důkladně promísíme. Pak si z listového těsta vyváleme 2 obdélníky, které posypeme masovou náplní. Zabalíme jako záviny. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut dorůžova.

Závin rozkrájíme a podáváme buď teplý s bramborovou kaší a oblohou nebo studený se zeleninovým salátem a čajem.

Snad v předvánoční době plné sladkého přijde tento recept (pokud již není mezi těmi skoro 11 000 recepty uveden) k chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Závin s mletým masem

Komentáře

  1. Kejty   21.12.2006 | 14:38 | reagovat |

    Trochu moc tučné. Mleté maso, špek a listové těsto obsahuje taky hodně tuku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web