Závin s mletým masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 400
      g mleté maso
    • 100
      g špek
    • strouhanka
    • mléko
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka hrách
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté masou, strouhanku namočenou v mléce, kostičky špeku, vejce, utřený česnek, hladkou mouku, sůl, pepř, vegetu a sterilovaný hrášek bez nálevu důkladně promísíme. Pak si z listového těsta vyváleme 2 obdélníky, které posypeme masovou náplní. Zabalíme jako záviny. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut dorůžova.
2
Závin rozkrájíme a podáváme buď teplý s bramborovou kaší a oblohou nebo studený se zeleninovým salátem a čajem.
3
Snad v předvánoční době plné sladkého přijde tento recept (pokud již není mezi těmi skoro 11 000 recepty uveden) k chuti.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Kejty
    Kejty |

    21. 12. 2006 14:38

    Trochu moc tučné. Mleté maso, špek a listové těsto obsahuje taky hodně tuku.