Vláčný datlový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g datle čerstvé nebo sušené - vypeckované
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g hnědý cukr
    • 50
      g tuk Hera
    • 2
      ks bílek nebo 1 vejce
    • 1
      lžička vanilková tresť nebo vanilkový cukr
  • Na omáčku
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce sirup světlý
    • 3
      lžíce sýr čerstvý nízkotučný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na pečení (cca 20x20 cm) lehce vymažeme tukem a dno vyložíme papírem na pečení.
2
Datle pokrájíme na větší kousky, dáme je do rendlíku s 200 ml vody, přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a povaříme 5 minut, až se většina vody vsákne a odpaří, přimícháme sodu, do mísy dáme mouku, cukr, tuk, vejce, vanilkovou tresť, šleháme, vmícháme datle, dáme do formy, pečeme 35-40 minut.
3
Na omáčku zahřejeme v pánvičce cukr, sirup a čerstvý sýr, mícháme, až se rozpustí.
4
Podáváme s chlebíčkem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.