Autor:

Vláčný datlový chlebíček

Střední
Těsto
Datle
čerstvé nebo sušené - vypeckované
200 g
Jedlá soda 1 lžička
Hladká mouka 200 g
Hnědý cukr 200 g
Tuk
Hera
50 g
Bílek
nebo 1 vejce
2 ks
Vanilková tresť
nebo vanilkový cukr
1 lžička
Na omáčku
Hnědý cukr 1 lžíce
Sirup
světlý
1 lžíce
Sýr
čerstvý nízkotučný
3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na pečení (cca 20×20 cm) lehce vymažeme tukem a dno vyložíme papírem na pečení.

Datle pokrájíme na větší kousky, dáme je do rendlíku s 200 ml vody, přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a povaříme 5 minut, až se většina vody vsákne a odpaří, přimícháme sodu, do mísy dáme mouku, cukr, tuk, vejce, vanilkovou tresť, šleháme, vmícháme datle, dáme do formy, pečeme 35-40 minut.

Na omáčku zahřejeme v pánvičce cukr, sirup a čerstvý sýr, mícháme, až se rozpustí.

Podáváme s chlebíčkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky Články z

Komentáře k receptu: Vláčný datlový chlebíček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web