Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 103x
1- 1 5
Autor: Recepty

Tvarohová bábovka

90 minut
Snadné
Ingredience
Cukr 250 g
Máslo 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohová bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).

Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).

Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 103x)
Reklama
Dort čokoládových snů Dort čokoládových snů - postup krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka

Komentáře

  1. Lucka   28.03.2014 | 23:27 | reagovat | závadný

    Bábovka je výborná i normálně s Herou, na chuti se nic nezmění. Konzistence tak akorát použila jsem tvaroh ve vaničce, je řídší. Chválím a ukládám do oblíbených

  2. Katka   27.03.2014 | 12:24 | reagovat | závadný

    Bábovka je chuťově vynikající, chválím recept. Ale těsto je opravdu tužší, já přidala trošku mléka, jinak bych těsto do formy snad ani nedostala.

  3. vašek   24.03.2014 | 19:59 | reagovat | závadný

    já sem jí skusil poprví na místo másla (který sem neměl jak sem zjistil) dal extra panenský olivoví olej těsto se povedlo bezvadně šlo přelejt do formy ;-)

  4. lexr   18.03.2014 | 16:23 | reagovat | závadný

    Perlu se dát může, ale bábovka má pak jinou chut. S klasickym maslem(kostka) je chut mnohem jemnejsi. Troubu predehrat na 170°C a cca po 45min stahnout na 150°C a nechat dopect(že je dopečeno pozname podle toho, že do bábovky píchneme špejlí a poznáme stav těsta uvnitř)

  5. Eli   16.03.2014 | 16:32 | reagovat | závadný

    :-\ Mohu použít klasickou perlu místo čerstvého másla? :-\

1 2 3 4 ... 11 ... 21 ... 31 ... 41 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X