Autor:

Tvarohová bábovka

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Cukr 250 g
Máslo 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohová bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).

Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).

Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 121 x
1-
4.74 121 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 121x)
Reklama
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka

Komentáře

  1. Terezie   11.08.2016 | 17:12 | reagovat | závadný

    Souhlasím s komentáři výše, množství cukru je v receptu přehnané, stačí 200 g cukru - já i méně (180 g)

  2. katarina müller   27.07.2016 | 11:40 | reagovat | závadný

    skoda ze neni uvedeny cas a °C

  3. Niki   03.06.2016 | 20:00 | reagovat | závadný

    Pekla jsem ji poprvé a chuťové je naprosto luxusní! :-) Jsem zvyklá méně sladit, takže za mě 200g cukru stačí a bábovka je sladká až až. Také jsem namíchala z většiny žitnou mouku s pšeničnou polohrubou, a stále chutná. Jinak potvrzuji, že na horkovzduch je potřeba péct téměř hodinu, já jsem pekla méně a malinko se propadla.

  4. Hanelore   11.03.2016 | 7:28 | reagovat | závadný

    Povedla se na poprvé, cukru jsem dala 220g (je úplně akorát sladká), tvaroh polotučný z vaničky, rum jsem aplikovala. Pekla jsem cca hodinu při horkovzduchu na 160 stupňů. Pro hezčí efekt jsem do části těsta opatrně vmíchala kakao. Je suprová <3

  5. Tina   14.01.2016 | 13:13 | reagovat | závadný

    Dobrá bábovka, jen neúplný recept bez času pečení a stupňů =-O

    1. wictorie   28.02.2016 | 11:58 | reagovat | závadný

      Ono to je těžko, když každá trouba peče jinak dlouho a na jiné stupně, to si každý přece nastaví sám, dle zkušeností se svou vlastní troubu.

1 2 3 4 ... 12 ... 23 ... 34 ... 45 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Zmenšete porce! Vyzkoušejte osvědčené triky! Chcete zhubnout? Zmenšete porce! Vyzkoušejte osvědčené triky!
Test regeneračních šamponů a kondicionérů: Který vrátí vlasům po létě lesk a výživu? Test regeneračních šamponů a kondicionérů: Který vrátí vlasům po létě lesk a výživu?
Kvůli šikaně dívce vypadaly všechny vlasy: Už jí nikdy nenarostou Kvůli šikaně dívce vypadaly všechny vlasy: Už jí nikdy nenarostou
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web