Thajské kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované)
    • 4
      lžíce soja
    • 1
      hrnek kečup - ostrý nebo salsa
    • 0,5
      hrnek arašídové máslo
    • 0,5
      hrnek citronová šťáva nebo limetková šťáva
    • 2
      lžíce zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 0,5
      ks arašídy
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Vymažte pekáček olejem a dejte na dno kousky kuřete, kůží dolů, v jedné vrstvě. Smíchejte všechny ingredience vyjma oříšků na hustou omáčku a zalijte s ní kuře. Zakryjte pekáček a pečte 30 minut.
3
Otevřte, obraťte kousky kuřete a přelejte je šťávou z pekáčku. Pečte dále, tentokrát bez poklice, 20-30 minut.
4
Mezitím si na pánvi s trochou oleje opražte burské oříšky a hotové jídlo s nimi posypte.
5
Dobrá příloha je rýže vařená místo vody v kokosovém mléce (nikoliv v krému!).
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    19. 10. 2006 17:01

    Používám "salsu" kterou prodávají ve skleničkách v Bille. Mají tři druhy - jemnou, ostrou a pálivou. Používám tu ostrou nebo trochu kečupu s Tabascem.

  • Petra
    Petra |

    13. 10. 2006 20:10

    Salsa znamená omácka. Akú máte na mysli?Dakujem