Sýrový dort se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg sýr (zlata, kamatedu nebo blokového hermelínu)
    • 50
      g nákládané žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g máslo
    • sůl
  • Náplň a ozdobení
    • 400
      g čerstvé žampiony
    • petržel
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvé žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme cibuli, přidáme houby a dusíme, až zezlátnou. Přiměřeně osolíme, okořeníme jemně mletým pepřem a necháme prochladnout.
2
Petržel nebo pažitku nasekáme najemno a utřeme se změklým tukem. 2 lžíce bylinkového másla si odložíme stranou, zbytek promícháme s dušenými žampiony. Blok sýra jednou nebo dvakrát vodorovně rozřízneme, naplníme houbovou směsí a přiklopíme.
3
Dort zatížíme a uložíme do chladničky odležet. Vychlazený dort zdobíme sterilovanými žampiony, snítkami petrželky, pusinkami z bylinkového másla, hrubě mletým pepřem. Podáváme s drobným slaným pečivem a sklenkou kvalitního vína.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.