Autor:

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Střední
Ingredience
Hladká mouka 180 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Brambory
středně velké, oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks
Vejce 1 ks
Mléko
nebo víno
3 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Tvrdý sýr
Eidam či Ementál
100 g
Hořčice kremžská 1 lžíce
Sůl 1/2 lžička
Pepř mletý
nahrubo
 
Tymián
nejlépe čerstvé
 
Rozmarýn
nejlépe čerstvé
 
Petrželka
nejlépe čerstvé
 
Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto.

Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich necháme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.

Na pomoučeném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme kostičky sýra, můžeme dát čerstvou větvičku bylinky a dáme do předehřáté trouby.

Pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem přidala ještě sušená rajčata. Kdo má rád, přidá trochu chilli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Komentáře

  1. Lucie Blechová   31.07.2009 | 15:53 | reagovat | závadný

    Moc se mi ten recept líbí, peču různé druhy chleba v pekárně. Ráda bych vyzkoušela i tento, ale ráda bych opět při přípravě využila "pomocnici". Nezkoušel jste někdo péci v pekárně? Je třeba upravovat množství ingrediencí? Díky za info, Lucka

  2. Apina Hrbek   06.05.2009 | 12:44 | reagovat | závadný

    Diky Gabino, musim rici, ze chleba je dobry a rychly. Vzhledem k tomu, ze jsem pouzivala drozdi misto prasku do peciva musela jsem nechat testo trochu kynout, ale i tak, je to rychly chleba. Ta extra mouka co jsem pridala nebyla na zavadu.

  3. Gábina H   06.05.2009 | 9:45 | reagovat | závadný

    Alpino, já měla těsto taky řídké, ale pekla jsem v srnčím hřbetu, tak to nevadilo.

  4. Apina Hrbek   05.05.2009 | 17:57 | reagovat | závadný

    Dnes jsem chleba pekla, na misto prasku do peciva jsem si v mlece rozdelala suche drozdi. Pouzila jsem bylinky a pridala trochu cesneku. Testo bylo strasne ridke, musela jsem pridat nekolik hrsti mouky abych ho vubec mohla jakz takz vytvarovat do sisky.Z komentaru zde nemam dojem, ze by nekdo mel podobny problem.

  5. Zdeněk Erdinger   02.05.2009 | 14:03 | reagovat | závadný

    Maruško já Vám blahopřeji... ZNAMENITEEE... Váš Zdeněk :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web