Autor:

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Střední
Ingredience
Hladká mouka 180 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Brambory
středně velké, oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks
Vejce 1 ks
Mléko
nebo víno
3 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Tvrdý sýr
Eidam či Ementál
100 g
Hořčice kremžská 1 lžíce
Sůl 1/2 lžička
Pepř mletý
nahrubo
 
Tymián
nejlépe čerstvé
 
Rozmarýn
nejlépe čerstvé
 
Petrželka
nejlépe čerstvé
 
Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto.

Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich necháme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.

Na pomoučeném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme kostičky sýra, můžeme dát čerstvou větvičku bylinky a dáme do předehřáté trouby.

Pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem přidala ještě sušená rajčata. Kdo má rád, přidá trochu chilli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Komentáře

  1. Lucie Blechová   31.07.2009 | 15:53 | reagovat |

    Moc se mi ten recept líbí, peču různé druhy chleba v pekárně. Ráda bych vyzkoušela i tento, ale ráda bych opět při přípravě využila "pomocnici". Nezkoušel jste někdo péci v pekárně? Je třeba upravovat množství ingrediencí? Díky za info, Lucka

  2. Apina Hrbek   06.05.2009 | 12:44 | reagovat |

    Diky Gabino, musim rici, ze chleba je dobry a rychly. Vzhledem k tomu, ze jsem pouzivala drozdi misto prasku do peciva musela jsem nechat testo trochu kynout, ale i tak, je to rychly chleba. Ta extra mouka co jsem pridala nebyla na zavadu.

  3. Gábina H   06.05.2009 | 9:45 | reagovat |

    Alpino, já měla těsto taky řídké, ale pekla jsem v srnčím hřbetu, tak to nevadilo.

  4. Apina Hrbek   05.05.2009 | 17:57 | reagovat |

    Dnes jsem chleba pekla, na misto prasku do peciva jsem si v mlece rozdelala suche drozdi. Pouzila jsem bylinky a pridala trochu cesneku. Testo bylo strasne ridke, musela jsem pridat nekolik hrsti mouky abych ho vubec mohla jakz takz vytvarovat do sisky.Z komentaru zde nemam dojem, ze by nekdo mel podobny problem.

  5. Zdeněk Erdinger   02.05.2009 | 14:03 | reagovat |

    Maruško já Vám blahopřeji... ZNAMENITEEE... Váš Zdeněk :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web