Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hladká mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 3
      ks brambory středně velké, oloupané, nahrubo nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko nebo víno
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      g tvrdý sýr Eidam či Ementál
    • 1
      lžíce hořčice kremžská
    • 0,5
      lžička sůl
    • pepř mletý nahrubo
    • tymián nejlépe čerstvé
    • rozmarýn nejlépe čerstvé
    • petrželka nejlépe čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto.
2
Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich necháme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.
3
Na pomoučeném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme kostičky sýra, můžeme dát čerstvou větvičku bylinky a dáme do předehřáté trouby.
4
Pečeme na 180 °C cca 45 minut.
5
Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem přidala ještě sušená rajčata. Kdo má rád, přidá trochu chilli.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    31. 7. 2009 15:53

    Moc se mi ten recept líbí, peču různé druhy chleba v pekárně. Ráda bych vyzkoušela i tento, ale ráda bych opět při přípravě využila "pomocnici". Nezkoušel jste někdo péci v pekárně? Je třeba upravovat množství ingrediencí? Díky za info, Lucka

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    6. 5. 2009 12:44

    Diky Gabino, musim rici, ze chleba je dobry a rychly. Vzhledem k tomu, ze jsem pouzivala drozdi misto prasku do peciva musela jsem nechat testo trochu kynout, ale i tak, je to rychly chleba. Ta extra mouka co jsem pridala nebyla na zavadu.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 5. 2009 09:45

    Alpino, já měla těsto taky řídké, ale pekla jsem v srnčím hřbetu, tak to nevadilo.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    5. 5. 2009 17:57

    Dnes jsem chleba pekla, na misto prasku do peciva jsem si v mlece rozdelala suche drozdi. Pouzila jsem bylinky a pridala trochu cesneku. Testo bylo strasne ridke, musela jsem pridat nekolik hrsti mouky abych ho vubec mohla jakz takz vytvarovat do sisky.Z komentaru zde nemam dojem, ze by nekdo mel podobny problem.

  • Zdeněk Erdinger
    Zdeněk Erdinger |

    2. 5. 2009 14:03

    Maruško já Vám blahopřeji... ZNAMENITEEE... Váš Zdeněk :-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    20. 1. 2009 08:39

    Výborný! Neměla jsem tvrdý sýr, tak jsem do těsta nastrouhala krémový sýr a pekla jsem v srnčím hřbetu. Všem to moc chutnalo, určitě zopakuji. Příště rovnou z dvojité dávky.

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    6. 3. 2008 17:56

    Tak upečeno,ochutnáno,ohodnoceno 1 :-)

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    6. 3. 2008 10:16

    ...áha,děkuji za upozornění!:-)Už bych automaticky použila vařené,jak jsem zvyklá na jiný recept.

  • Marie H.
    Marie H. |

    6. 3. 2008 09:23

    Vlaďko, pozor - brambory jsou syrové ! Kdyby byly vařené, tak bych to uvedla. Tak ať se podaří !

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    6. 3. 2008 08:08

    Dnes vyzkouším.Už jsem pekla chléb s větším podílem uvařených brambor,než je v tomhle receptu,ale zas v něm nebyl sýr.Byl chutný,tenhle bude určitě taky:)