Autor:

Šuhajdy

Střední
Náplň
Moučkový cukr 200 g
Mléko 1 dl
Vanilkový cukr 1/2 balíček
Máslo 100 g
Kakao 2 lžička
Hnědý rum 2 lžička
Lískové oříšky
nebo mandle či vlašské ořechy
100 g
Papírové košíčky 50 ks
Poleva
Moučkový cukr 180 g
Kakao 80 g
Ztužený tuk 200 g

Postup přípravy:

Náplň: lískové oříšky na mírném ohni opražíme, dáme do ubrousku a odstraníme slupky. Nakonec je semeleme. Práškový cukr, mléko a vanilkový cukr - vaříme asi 5 minut. Do odloženého zamícháme máslo, kakao a vychladíme. Potom přidáme oříšky a rum. Můžeme přidat i nadrobno posekané kandované ovoce.

Poleva: práškový cukr, kakao a ztužený tuk smícháme ve vodní lázni. Papírové košíčky rozložíme na plech. Na dno nalijeme trochu polevy. Když trochu zchladne položíme kousek náplně a zalijeme polevou. Navrch ozdobíme oříškem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Reklama
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Šuhajdy

Komentáře

  1. Di   06.01.2008 | 8:45 | reagovat | závadný

    A já Vám paní Marcelo do nového roku přeju, abyste ve svých příspěvcích už nedělala gramatické chyby, které - souhlasím s Vámi - jsou neúctou k českému jazyku. Občas něco ujede v zápalu nad obsahem každému, ale pokud sám kritizuje ostatní tak ostrými slovy, tak by si měl dát osobně ještě větší pozor ....

  2. Marsi   06.01.2008 | 0:04 | reagovat | závadný

    Asi si Marcelo protirecite.Vazit si lidi nadutych (viz.vazene kucharky),se mi zda ve Vasem pripade prapodivne.Timto koncim reakci na Vase infantilni poznamky...:-) Preji vse dobre v tomto roce a siroce otevrene oci,aby jste dobre na ten Vas sve videla.

  3. Marcela Machotková   04.01.2008 | 13:31 | reagovat | závadný

    Vážené kuchařky, je mi Vás líto. Nadutost s jakou si chválíte nedostatky je skutečně zarážející. Přeji Vám všem, abyste co nejdříve dohlédly dál než jen do kuchyně. Svět je totiž o něco málo větší.

  4. Helena K.   03.01.2008 | 22:04 | reagovat | závadný

    Marsi,máte pravdu,řeší se zbytečnosti.Mimochodem jsem ráda,že jsem narazila na někoho kdo umí "ponašymu".Měla jsem babičky v Orlové a ty tak mluvily,dodnes na tu řeč vzpomínám a ráda ji slyším-zdravím!

  5. Jarka z Bratislavy   02.01.2008 | 18:08 | reagovat | závadný

    Mám otázku na vážené prispievateľky. Roky už chcem tie šuhajdy k Vianociam pripraviť, ale stále ma odrádza ten stužený tuk. Veď sa doňho dáva loj. Nepozná niekto nejaký iný recept (s iným druhom tuku) na tú základnú čokoládu do šuhajd? Bola by som veľmi povďačná za recept.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dnes uběhlo 19 let od tragické smrti princezny Diany: Bylo by jí teprve 55 let! Dnes uběhlo 19 let od tragické smrti princezny Diany: Bylo by jí teprve 55 let!
Zasportuj si s Bárou Špotákovou Zasportuj si s Bárou Špotákovou
Dnes je Den nepřečtených knih: Zavzpomínejte na olympijskou legendu! Dnes je Den nepřečtených knih: Zavzpomínejte na olympijskou legendu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web