Autor:

Šťavnaté karbanátky

Střední
Ingredience
Maso
(míchané na karbebátky - hovězí a vepřové)
750 g
Mrkev 300 g
Chleba
(toustový namočený v mléce)
1 plátek
Vejce 1 ks
Česnek
(prolisovaný)
4 stroužek
Majoránka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý
(na dochucení)
 
Kečup - sladký  
Worcestrová omáčka  
Šťavnaté karbanátky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečící papír nebo alobal na pečící plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1-1/2 lžičky worchestrové omáčky. Pečeme v předehřáté horní části trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky, díky mrkvi, která nikterak neovlivní chuť masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1
4.84 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 19x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Šťavnaté karbanátky

Komentáře

  1. /Pavla   27.12.2015 | 17:51 | reagovat | závadný

    Dobrý, ale dík potírání kačupem žádná hitparáda, protože se mi ta patlanice připalovala a těch dvakrát deset minut je orientačních, protože každý dělá jinak velké placky a plátek tousťáku je taky docela vtipný.

  2. Jampi   24.11.2012 | 13:31 | reagovat | závadný

    Výborné! Jen si myslím, že plátek toustového chleba je tam úplně zbytečný :-) .

  3. danmar   16.11.2011 | 11:28 | reagovat | závadný

    výborná záležitost....ještě teď se olizuji :)))....super recept !!!

  4. meda   20.08.2011 | 13:37 | reagovat | závadný

    Pěkný den ! Bez velkého rozmýšlení dávám 1 (když už lepší nejde). Malá poznámka : podle vlastní zkušenosti je 2x10 minut dost málo - dělal jsem dvojnásobnou dobu a výsledek je OK !

  5. taknic   13.08.2011 | 12:38 | reagovat | závadný

    Výborné, perfektní je absence tuku a zachování šťavnatosti. Přidávám do oblíbených, i když naše rodina maso moc nemusí.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web