Šťavnaté česnekové řízky

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso (nebo drůbeží) libové - na řízky
    • česnek rozetřený se solí
    • česnekový bok pokrájený na plátky
    • olej na smažení
  • Trojobal
    • hladká mouka
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso pokrájíme na plátky, nakrojíme strany plátků a naklepeme je. Drůbeží řízky, pokud jsou vysoké, prokrojíme - snížíme. Česnek utřeme se solí do hladké kašičky, kterou řízky potřeme, pak položíme plátek česnekového boku a obalíme v trojobalu. Obalené řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou.
2
Řízek se obaluje s plátkem česnekového boku dobře, nepotřebujeme párátka ani jehly na zpevnění, jelikož česneková směs funguje jako „lepidlo“.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dostálová
    Dostálová |

    15. 4. 2016 11:58

    Byly skvělé a děkuji za skvělý nápad na ozvláštnění dobré české klasiky.

  • Andrea
    Andrea |

    12. 4. 2015 21:14

    Ty byly k sežrání, mňam :-*

  • Verča
    Verča |

    19. 12. 2012 08:05

    Vítám každou změnu v jídelníčku, řízky byly fakt výborný a někdy je zas udělám :-P .

  • Kubánková
    Kubánková |

    1. 4. 2012 20:39

    Řízky byly vynikající, všechno při sobě dobře drželo a byla to dobrá změna. Doporučuji k nim bramborovou kaši.

  • Petra
    Petra |

    14. 9. 2011 14:59

    určitě nebyly naposledy, děkuji

  • Monika V.
    Monika V. |

    24. 7. 2011 18:05

    Velká chvála od celé rodiny <:-)

  • Alena Jírová
    Alena Jírová |

    26. 5. 2011 15:08

    Moc dobrý oběd, bála jsem se odlepování a krásně maso drželo pohromadě se slaninou. :-)) .

  • Nováci
    Nováci |

    19. 4. 2011 14:08

    Ještě teď odfukujeme :-D , byla to příjemná změna ;-)