srdce na divoko

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřová játra menší
    • 2
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g celer
    • 2
      dl červené víno
    • pepř mletý
    • tymián
    • 0,5
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a každý díl protáhneme proužkem slaniny, jejíž konce smočíme v mléce a pepři.
2
Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, osmahneme a do tohoto základu vložíme připravené půlky srdíček. Po všech stranách osmahneme, osolíme, přidáme koření, podlijeme a dusíme do poloměkka.
3
Pak podlijeme vínem a dodusíme, podle potřeby podlijeme vývarem a dochutíme šťávou z citronu.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 5. 2016 19:46

    Opravte si prosím v ingrediencích "vepřová játra" na "vepřová srdce". Tento recept nás vůbec nezaujal a to máme vnitřnosti velmi rádi. Nebudeme opakovat.