Autor:

Srbské rizoto (ze školní jídelny)

2348 kJ 561 kalorií kJ
50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Dlouhozrnná rýže
Vitana
5 ks
Cibule
střední
2 ks
Sterilovaný hrášek 1 plechovka
Vepřové maso 2 ks
Kečup - sladký 1 lžíce
Zeleninové lečo
250 g
1 sklenice
Mletá paprika 2 lžička
Sůl 2 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Srbské rizoto (ze školní jídelny)

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).

Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se! :-)

Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou! :-)

PS: Pokud chcete rizoto udělat pro méně osob, uvařte méně rýže a přidejte pouze polovinu zeleninového leča!

Opravdu dlouho jsem nedokázala udělat rizoto tak, jako ze školní jídelny. Nyní už ale vím, jak na to:-) Doufám, že vám bude chutnat. Napište pak, jak se vám povedlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
3-
2.67 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 12x)
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Srbské rizoto (ze školní jídelny)

Komentáře

  1. Zdenka   02.10.2016 | 13:23 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, teď jme dojedli-moc dobré.

  2. pedrosisko   04.08.2016 | 19:39 | reagovat | závadný

    Bašta,už dělam jen toto.jen tak dál,,:-)

  3. haha   10.07.2016 | 11:10 | reagovat | závadný

    No to je teda zpatlanina. Tomu se neda rikat ani recept. :-$

  4. Barbora   31.03.2016 | 15:57 | reagovat | závadný

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  5. Petra   07.01.2016 | 12:15 | reagovat | závadný

    postup stejný...rýži vsypu do základu(nevařenou) kolik rýže tak jednou tolik vody a dám péct...po chvíli se musí promíchat protože hrášek a tak vyjedou nahoru...výborné :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web