Smetanové roštěnky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí roštěná
    • 150
      g mrkev
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      ks naťové cibulky
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • 400
      ml smetana 10%
    • 1
      lžíce instantní jíška
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin.
2
Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
3
Rozehřejeme pánev potřeme olejem a maso na ní z obou stran upečeme a pak uložíme v teple. Do pánve přidáme máslo, jemně nakrájenou bílou část cibulky a zeleninu lehce opečeme s mrkví a zelelnou částí cibulky. Potom zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, zahustíme jíškou a krátce povaříme.
4
Nakonec přidáme do omáčky na nudličky nakrájené okurky a jen krátce prohřejeme. Můžeme zakápnout citrónem.
5
Jako příloha se hodí různě upravené brambory, těstoviny či rýže.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.